.

ПИРИН ПРИЗОВА ЗА БОЙКОТ НА ИЗБОРИТЕ ПРЕЗ 2014 ГОДИНА


Поради отсъствие на партия, застъпваща се за правата и интересите на македонците в България, Централният съвет на ОМО „Илинден” – ПИРИН на своето заседание на 14 септември 2014 г. прие като единствено възможно и адекватно решение бойкотирането на предстоящите парламентарните избори.

Констатираме със съжаление, че не само отсъстват партии, за които си заслужава да се гласува, на които да може да се има каквото и да е доверие, но освен това голяма част от участващите открито са поддържали и поддържат антидемократични, антималцинствени и антимакедонски позиции, на много от тях личат връзките с бившата тоталитарна власт и службите за сигурност или пък обвързаността с различни мафиотски и монополни формирования в страната. Да се гласува при такова положение би значело да се даде подкрепа на съществуващото вече 24 години статукво, да се подкрепи досегашният механизъм на обезправяне и организирано ограбване на населението в България.

Като независима от политическите схеми в страната гражданска демократична партия, на нас и до днес продължава да ни се отказва възможност не само за участие в изборите, но и в самия политически живот. В България на практика съществува политически монопол, който е основа и гарант за всички останали монополи – в медиите, в енергетиката и т.н.

Единствената почтена възможност за всеки един човек в сегашното положение, макар и нежелана, е бойкотирането на изборите. Да гласувате сега означава да се превърнете в съучастници в престъпленията на следващата управляваща гарнитура. Затова призоваваме всичките си членове и симпатизанти, всички честни хора в България, без разлика на тяхната народност, религия, социално положение, да не вземат участие в поредния политически маскарад и да бойкотират тези избори.

ЦС на ОМО „Илинден” – ПИРИН