Писмо до редакцията

УВАЖАЕМА РЕДАКЦИО НА ВЕСТНИК „НАРОДНА ВОЛЯ“

Сандо Горемски


Ние, непокорените македонци от село Гореме, поздрави пращаме на сите македонци от четирите делове на майка Македония, поздрави пращаме из цела България до сите потомци на зверски изгонените от Егейска Македония наши братя и сестри. Поздрави пращаме и до сите краища на светот, където живеят македонци (Канада, САЩ, Аржентина, Австралия), всички да бъдат живи, да бъдат здрави, да бъдат несъкрушими във вярата, че не е далеко денят, когато нашият изстрадал народ ке се обедини! На сите македонци пожелаваме весело прекарване на новогодишните и коледните празници и никогаш да не заборават име македонско!
Специални поздрави пращаме на хората покрай Вардар (бъдете милостиви и запазете името на реката), като им пожелаваме да бъдат живи и здрави, весело да изкарат празниците и най-важното да не тагуват, че не са поканени да се присъединат към Европа. Мили вардарци, не е трагедия, че точно сега не сте поканени, това може и ке се случи по-късно. Трагедия ке биде, ако разрешите на онова момче от Струмица да предаде Гоце, както предаде Александър. Ако това допущите, не трагедия, а пълна катастрофа ке биде!!
Дали да станете европейски измикяри е по-важно от това да останете народ с достойнство?
Помнете – Европа не търси господари, а търси измикяри (хора, които да вършат най долната и мърлява работа). Е, за да вършите тия неща и сега можете, десетки, ако не и стотици хиляди от вас си купиха български паспорти и слободно шетате по Европа. Не мислете, че като влезете там, симит ке ве ранат – ке ви ликвидират селското стопанство и ке бидете принудени да купувате млеко от Германия.
Всеки народ би се гордел да ги има Солунските братя Кирил и Методий – а каде е вашата гордост?1 Когато са писали азбуката в Солун, са живели два народа: македонци и гърци. Ако братята беха гърци, имате ли идея как гърците щеха да ги бранят?! Гърците немат претенции (никакви), е какво остава – ами много просто – македонци са!! Написаха азбука на македонски език и като такава се разпространи във всички славянски страни. Русия искаше да получи излаз на Бело море чрез голема славянска държава, което не се случи, но в софийските политици останаха мераците за държава на 3 морета. Никога нема да се случи и това, но бедите, сполетели македонския народ от тези мераци, са неизброими. Македония е разпарчена на 4 страни, стотици хиляди бежанци, десетки хиляди невинни жертви са последица от безумните действия на българските политици. Непрекъснато чуваме, че България първа признала РМакедония. Пълен цинизъм е това, да признаеш държавата, а да не признаеш народа. От 150 години насам българските политици (не народът български) са неизменно последователни врагове македонски.
И сега, когато имаме независима македонска държава, правят всичко възможно да й навредят, да я унищожат, ако може (нали са приятели, както обявяват?).
Македония е точно 67 741 квадратни километра. Така е очертана от Птолемей Лаг през първи век след Христа. Защо си е направил тоя огромен труд – защото е бил македонец (потомък на славните Птолемеи, управлявали Египет 350 години).
И неизбежният въпрос – ако Македония е българска, това значи, че всичките 67 741 кв.км са български, а не сме чули българското правителство или некой патриот да имат претенции към Гърция.
Мили вардарци, покажете, че сте истински потомци на Александър и Гоце, като отбраните не само них, а отбраните братята и славния език що са написали, за слава македонска. Направете го и ке бидете благословени!
.
От името на сите македонци от Гореме:
Сандо Горемски