БЪЛГАРСКАТА НАЦИОНАЛНА ДОКТРИНА ПРОДЪЛЖАВА ДА ФОРСИРА НАПОРИТЕ СИ, ЗА ДА ОСЪЩЕСТВИ САНСТЕФАНСКИЯ СИ МИРАЖ – БЪЛГАРИЯ НА ТРИ МОРЕТА. ЗА ТАЗИ ЦЕЛ ТЯ ПОИСКА ПРИЯТЕЛСКА ПОМОЩ ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ ДА СЕ СЪГЛАСИ С БЪЛГАРСКИТЕ РАЗЯСНИТЕЛНИ ТЕЗИ, ЗА ДА МОЖЕ БЪЛГАРИЯ ЦИВИЛИЗОВАНО ДА ОСЪЩЕСТВИ СВОИТЕ ИЗСТРАДАЛИ АПЕТИТИ КЪМ МАКЕДОНИЯ

МЕРАКЪТ НА БЪЛГАРИЯ ДА ЛИКВИДИРА МАКЕДОНИЯ С ПОМОЩТА НА ЕС ДОКАЗА НАЦИСТКАТА СИ ЗЛОБА

ГЕОРГИ ХРИСТОВ


И досега сме нямали никакво съмнение, че България може да изпадне в такава жалка и срамна ситуация и официално да изпрати на Европейския съюз своя фашизоиден разяснителен меморандум, с който ЕС да се съгласи България без война да започне духовната окупация на Македония. Но с идването на ванчемихайловистките хомункулуси на власт този гаф се очакваше.

И това се случи, това е неопровержим факт, това е истината. Този позорен за българската държава разяснителен меморандум до Европейския съюз е образец на омразата. Но той сега е факт и като реалност се отнася и за нас, македонците, които изживяваме в България много, много години идиотски тормоз, гонения, постоянно отричане и заричане, че ни няма. Регистрирахме партията, а след като България получи начало на преговори за влизане в Европейския съюз, регистрацията бе отнета. Кой я регистрира и кой я отне? Кой? Разбира се, че България, а казва, че ни няма. Поради незачитане на правата и свободите ни България бе осъдена от нас, македонците, в Страсбург 14 пъти. И питаме, кой осъди България? Някакви фантоми ли?
И въпреки че ни има и сме тук, България най-нагло и безсрамно лъже и твърди, че ни няма. Но ние сме тук, имаме македонска партия, организации, сдружения, имаме македонски информационен център, списание „Македонски глас” и вестник „Народна воля”, който навървя 40 години от своето създаване, от които 30 години в гр. Благоевград, в Пиринския дял на Македония. Тогава защо лъже България, че ни няма? Защо?!
България изпрати своя резил, своя разяснителен меморандум до Европейския съюз, защото е вярвала, че той ще бъде приет. И какво видяха членките на Европейския съюз в този поразителен дипломатичен документ? Какво? Видяха великобългарските аспирации на България към Република Македония. Видяха ултиматума – българско абсурдно плашило, който България отправя към Македония да го изпълни, ако иска да стане членка на Европейския съюз. Казвам българско абсурдно плашило, защото в него е фиксирана формулата Република Македония, ако изпълни българските условия, то България ще гласува тя да стане членка, но такава членка без македонска нация, народ, история, култура и свой македонски език, т.е. всичко това е българско. А това е изключително важно!
С тези формули, с тези условия в разяснителния меморандум на Република България до Република Македония ще трябва да се запознае и македонският народ, за да види какви приятели са българските съседи, които копаят гроба на Македония, а пък македонските държавници, политици и партии ще трябва храбро и достойно да застанат и защитят заветите на безбройните ни македонски борци, пролели кръвта си за свободна и самостоятелна Македония.
И нека българските мераклии за величие да продължат да си бълнуват и халюцинират за Велика България, след като смятат, че още имат нужда от това. Но нека да знаят, че само това им остава.
Защото достатъчно глупаво е някой да си въобразява днес, че може да отнеме правото на съществуване на един народ и то тук, в просторите на Балканския полуостров.

Република Македония и нейните съседи са историческа реалност днес. Сигурността, мирът и благоденствието на всички зависят от взаимното зачитане на националната идентичност на всяка от страните. Ако това приемем, всички ще сме щастливи.
Това е пътят към бъдещето! Противното е – конфликти и войни!