Из дейността на ОМО „Илинден” – ПИРИН

ЧЕСТВАНЕ НА 110-ГОДИШНИНАТА ОТ РОЖДЕНИЕТО НА НИКОЛА ВАПЦАРОВ

Димитър Иванов


Във връзка със 110-годишнината от раждането на неповторимо оригиналния поет Н.Й. Вапцаров, по покана на секцията към ОМО „Илинден“-ПИРИН – гр. Шумен на 07.12.2019 г. членове и симпатизанти по достоен начин почетоха този голям и неопровержим македонски патриот – наша македонска гордост и вдъхновение.

В 12 ч. пред бюст-паметника в двора на ГПЧЕ „Н.Й. Вапцаров“ бяха положени венец и свежи цветя. Въпреки мразовитото време присъстващите с нетърпение очакваха да чуят словото на оратора. Всички бяхме приятно изненадани, че за първи път на паметника преди нас бяха поставени два венеца, защото години наред само ние го удостоявахме с това внимание.

В края на словото при нас пристигна един млад, симпатичен господин. „Това е човек от новата ДС“, са си помислили някои от нашите. Всъщност беше новият директор на гимназията. Попита кои сме и като разбра, каза: „И аз имам македонско потекло. Роден съм в Пловдив, но баба ми е от Битоля“. За наша втора изненада, той любезно ни покани да влезем в гимназията, да се стоплим и разгледаме изложбата по случай 110-годишнината от рождението на патрона им. Покани ни да влезем и в дирекцията на дружески разговор и малка почерпка със специални бонбони.

Доволни от двете приятни изненади, ние се разделихме с пожелание за нови срещи.