Писмо в редакцията

УВАЖАЕМА РЕДАКЦИЯ НА ВЕСТНИК „НАРОДНА ВОЛЯ“!


Да ви пиша ме провокира един коментар на проф. Юлиян Вучков по телевизия „Евроком” на 3 март, 20.00 часа, по адрес на македонския народ и език.
Безброй политици от всякакъв ранг, едри патриоти и хич патриоти, хора, дето не знаят къде е Македония, ежедневно хвърлят всевъзможни помии и обиди по адрес на македонците абсолютно незаслужено, но никой от гореспоменатите господа не е така гадно плювал по македонците и македонския език, както го направи професорчето Юлиян Вучков. С тия редове нито отговарям на Вучков, нито коментирам казаното. Професорът се е титулувал на тема „Научен комунизъм“ – наука, отдавна отишла в музея, а и самият Вучков бързо върви към музея.
Чрез хубавия вестник искам да попитам всички гореспоменати (политици, патриоти и разни други) следните две (2) неща и се надявам някой да отговори не на мен, а на българския народ, който е в неведение по тези неща:
1. Щом Македония е българска, това значи, че цяла Македония (67 000 кв.км) е българска, а не само дялове от нея.
В тая връзка питам всички горепосочени (политици, патриоти и разни други) защо България няма претенции към Гърция за територия и население, след като се знае, че Гърция държи 52% от територията на Македония (34 000 кв.км) и че там живеят между 350 000 и 400 000 души наши сънародници. (За да не каже някой писач по вестници, че тия там са погърчени, отговарям – тия там не са погърчени, а водят тежка битка за своя идентитет).
Дали пък липсата на претенции не е доказателство, че Македония не е чак толкова българска?!
2. Дали знаят горепосочените господа, ако днес Македония не е българска, кой е най-виновен за това???

С уважение: САНДЕ ГОРЕМСКИ