Из дейността на ОМО „Илинден” – ПИРИН

ФЕСТИВАЛЪТ „ГОЦЕ ФЕСТ“

Боян Бибишков


„Фестивалът „Гоце Фест“ прерастна в една от най-престижните музикални изяви, където се нароиха голям брой хитове с патриотично съдържание, без които не може да се проведе нито едно по-значително честване или събитие“ – думи на Евгения Николовска, по чиято лична покана представители на ОМО „Илинден”-ПИРИН бяха гости на 30-ото юбилейно издание „Гоце Фест“.
Посрещната радушно и настанена на почетни места, делегацията се наслади на 18-те изпълнения на най-известните македонски певци и певици. Овациите още отначало „отидоха“ при Ванчо Тарабунов – един от основателите на „Гоце Фест“ и голям приятел на ОМО „Илинден”-ПИРИН.
Миналогодишният носител н а наградата бе Владко Миладиновски с песента „Велат не нема“. Тази година по решение на журито за юбилейния фестивал награда не бе присъдена. Всички изпълнители получиха почетен плакет и благодарница – решение, което бе посрещнато с овации от публиката.
В ранните зори на новия ден в „Илинденска кукя“ завърши коктейлът, „гарниран“ със специални музикални поздрави до всички приятели от Пиринския дял на Македония.