Из дейността на ОМО „Илинден” – ПИРИН

102 ГОДИНИ ОТ РОЖДЕНИЕТО НА АНТОН ПОПОВ

Крум Филатов


На 22.10.2017 година членове на ОMO „Илинден”-ПИРИН от Петричка община посетихме гроба на Антон Попов в центъра на гр. Петрич по повод 102 години от рождението му. Присъстваха членове на секциите от гр. Петрич, селата Рупите, Беласица, Кромидово, Коларово и Самуилово, присъстваха и членовете на НС Даринка Тапанска, Дамян Резаков, Георги Ораков, членът на ЦКРК Иван Котоманов, съпредседателят на партията Крум Филатов.
От името на общинската организация на гр. Петрич бе поднесен венец и с едноминутно мълчание бе почетена паметта на поета революционер.
Нямаше време за слова и групата веднага отпътува за град Кресна по повод честването на годишнината от Кресненското въстание.
На 28 октомври 2017 в с. Беласица, в заведението на Георги Ораков мероприятието бе продължено в присъствието на около 35 членове от Петричка община. На мероприятието бе поканена и присъства племенничката на Антон Попов – Росица Попова. Обширно слово за живота и делото на големия македонец поет и публицист бе прочетено от съпредседателя на партията Крум Филатов. След доклада същият се спря на организационното състояние на партията и предложи настоящият зимен сезон да се използва активно за укрепване на секциите по места.
Изказвания в този дух направиха Стоян Георгиев, Даринка Тапанска, Дамян Резаков и др. С това официалната част приключи и започна веселата, с много наздравици другарска вечеря и дълги разговори на тема Македония.