Infinite Menus, Copyright 2006, OpenCube Inc. All Rights Reserved.
БОЛЕЗНЕНИ ПАРТИЙНИ ИЗБЛИЦИ ЗА ВЛАСТ РАЗЯЖДАТ НАЦИОНАЛНИЯ ИДЕНТИТЕТ И СИГУРНОСТТА НА МАКЕДОНСКИЯ НАРОД

НА КОГО БЯХА НУЖНИ В МАКЕДОНИЯ ТЕЗИ АБСУРДНИ И СРАМНИ ТРИКОВЕ?

ЯН ПИРИНСКИ


Както е известно, след разпадането на СФРЮ македонският народ гласуваше за самостоятелна и независима Република Македония. Още оттогава започнаха и проблемите за нейното признаване. Гърция засили своята пропаганда, заявявайки, че македонското име принадлежи на гърците. България, макар че призна македонската държава под конституционното й име, започна да халюцинира, че македонците са неосъзнати българи.

След провъзгласяването на самостоятелността на държавата следваше приемането й за членка в ООН под конституционното й име. Това не се осъществи по причина на Гърция. Наложено й бе членство, ужким временно, като БЮРМ, а то остана за постоянно. След това бе подписана под егидата на ООН спогодба за това, което задължаваше Гърция да не пречи на Македония да влиза в международни организации. Но Гърция я наруши, като блокира приемането на Македония в НАТО и ЕС, за което бе осъдена от Международния съд в Хага. Присъдата на този съд важи за всички държави в света и според това и за членките на Европейския съюз, което всъщност означава, че те трябва да застанат в подкрепа на Република Македония, а не на страната на Гърция, която фактически е осъдена като нарушител. Тази несправедлива позиция на ЕС по този въпрос даде възможност на Гърция свободно да блокира членството на Македония в НАТО и ЕС. Отричането на македонския народ, нация, култура и минало продължава и днес от Гърция и България. През 2001 година Република Македония бе принудена (знае се защо) да подпише Охридския договор. Въпреки седемте препоръки Република Македония да стане членка на Европейския съюз тя все още не е приета под претекст, че не е изпълнила всичките препоръки и смешното и абсурдно искане да си смени името. Нима тези господа не знаят, че това е самоубийство на народа?! Но господата не виждат и това, че Македония още със създаването на своята държава е изпълнила един от кардиналните въпроси - правата и свободите на малцинствата. Въпрос, който Гърция и България тотално и демонстративно нарушават, в противовес на основните принципи и идеи на Евросъюза, върху който е изграден. И именно оттук започва жестоката и нечовешка участ на македонския народ. От несправедливата позицията на ЕС и алчните стремежи на Гърция и България към Македония. Цели 25 години македонският народ търпи и чака, надявайки се, че демократична и обединена, свободна Европа ще благоволи най-сетне да бъде приет в европейското семейство.

През всичките тези 25 години всъщност Република Македония бе всеобхватно блокирана да бъде равноправна членка в НАТО и Европейския съюз. Тази политическа ситуация в страната на многогодишно очакване и напразни надежди създаде аномални условия, които избуяха и предизвикаха конфликти. Партийните лидери пък вместо сами да решават възникналите проблеми, допуснаха срамна за държавата и народа постъпка, предоставяйки външни лица да им казват какво да направят, за да се успокоят страстите им към властта. Но и договора, който подписаха, не спазиха. Така продължиха абсурдните и подли трикове, които преминаха във вандалщина и хулиганство.

Въпреки създадените срамни и подли трикове на хаос от вътрешни и външни врагове на държавата македонският народ триумфално и твърдо в своите масови протести заявява, че Македония е жива и тя ще продължи своя устрем към възход. Защото тя има храбри синове, които са готови да мрат за нея, за да бъде Македония жива и вечна!

И така ще бъде! Защото македонският народ има достойнство, има морална сила, бликаща с благородство и човеколюбие. И неслучайно македонският народ желае добросъседство със своите съседи. Но истинско! Взаимно зачитане на националните белези на страните. Появилите се конфликти отминават. Това е добре за Македония, а така също и за съседите, но и за свободна и обединена Европа. А за другото... Нека да помислят Гърция и България, и... останалите!

   НАРОДНА ВОЛЈА
С ТОДОРЖИВКОВСКИ ИНАТ СРЕЩУ ПРАВАТА НА ЧОВЕКА
Читај
КЪМ ВЪПРОСА ЗА НАРОДНОСТТА НА СТАРИТЕ МАКЕДОНЦИ
Читај
„...НЕ МОЖЕХ ДА СИ ОБЯСНЯ ОМРАЗАТА ИМ КЪМ МЕН ЗАРАДИ ТОВА, ЧЕ СЪМ МАКЕДОНЕЦ“
Читај
БУГАРИЈА НИ ГО УСЛОВУВА ДАТУМОТ СО МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК И МАЛЦИНСТВО
Читај
НЕСТИХВАЩ ВУЛКАН В БОРБАТА ЗА СВОБОДНА И НЕЗАВИСИМА МАКЕДОНИЯ
Читај


СКРЪБНА ВЕСТ

ИВАН ЛЮТОВ

На 05.03.2016 година след продължително и тежко боледуване почина Иван Атанасов Лютов.

Роден на 23.06.1937 година в село Самуилово, Петричко, Иван е един от най-известните македонци в селото. Още в началото на прехода той тръгва да търси истината за Македония и македонците и да се бори за нейното признаване. Отначало тръгва с ОМО „Илинден”. По-късно, след основаването но ОМО „Илинден”-ПИРИН се присъединява към нея и става неин член.

Макар че е преследван, дори е понесъл няколко бухалки по гърба при пътуването за Самуилова крепост и Роженския манастир, той търпи и продължава своя път за осъществяването на идеята.

Дълги години бе разпространител на в. „Народна воля”.

Поклон пред паметта му!
От Председателството и ЦС на ОМО „Илинден”-ПИРИН, от редколегията на в. „Народна воля” и секцията на партията в с. Самуилово
Гледай македонска МРТ!
on.net.mk/zulu-tv/mtvOur Name is Macedonia

ОМО ’Илинден’ - ПИРИН

Macedonian Human Rights Movement International

European Free Alliance

 
НачалнаЗа насАрхивЗа врзакаЛинкове
© 2007-2020 Народна Волја - Всички права запазени.
This website is hosted and under development by: TJ-Hosting