Infinite Menus, Copyright 2006, OpenCube Inc. All Rights Reserved.
БОЛЕЗНЕНИ ПАРТИЙНИ ИЗБЛИЦИ ЗА ВЛАСТ РАЗЯЖДАТ НАЦИОНАЛНИЯ ИДЕНТИТЕТ И СИГУРНОСТТА НА МАКЕДОНСКИЯ НАРОД

НА КОГО БЯХА НУЖНИ В МАКЕДОНИЯ ТЕЗИ АБСУРДНИ И СРАМНИ ТРИКОВЕ?

ЯН ПИРИНСКИ


Както е известно, след разпадането на СФРЮ македонският народ гласуваше за самостоятелна и независима Република Македония. Още оттогава започнаха и проблемите за нейното признаване. Гърция засили своята пропаганда, заявявайки, че македонското име принадлежи на гърците. България, макар че призна македонската държава под конституционното й име, започна да халюцинира, че македонците са неосъзнати българи.

След провъзгласяването на самостоятелността на държавата следваше приемането й за членка в ООН под конституционното й име. Това не се осъществи по причина на Гърция. Наложено й бе членство, ужким временно, като БЮРМ, а то остана за постоянно. След това бе подписана под егидата на ООН спогодба за това, което задължаваше Гърция да не пречи на Македония да влиза в международни организации. Но Гърция я наруши, като блокира приемането на Македония в НАТО и ЕС, за което бе осъдена от Международния съд в Хага. Присъдата на този съд важи за всички държави в света и според това и за членките на Европейския съюз, което всъщност означава, че те трябва да застанат в подкрепа на Република Македония, а не на страната на Гърция, която фактически е осъдена като нарушител. Тази несправедлива позиция на ЕС по този въпрос даде възможност на Гърция свободно да блокира членството на Македония в НАТО и ЕС. Отричането на македонския народ, нация, култура и минало продължава и днес от Гърция и България. През 2001 година Република Македония бе принудена (знае се защо) да подпише Охридския договор. Въпреки седемте препоръки Република Македония да стане членка на Европейския съюз тя все още не е приета под претекст, че не е изпълнила всичките препоръки и смешното и абсурдно искане да си смени името. Нима тези господа не знаят, че това е самоубийство на народа?! Но господата не виждат и това, че Македония още със създаването на своята държава е изпълнила един от кардиналните въпроси - правата и свободите на малцинствата. Въпрос, който Гърция и България тотално и демонстративно нарушават, в противовес на основните принципи и идеи на Евросъюза, върху който е изграден. И именно оттук започва жестоката и нечовешка участ на македонския народ. От несправедливата позицията на ЕС и алчните стремежи на Гърция и България към Македония. Цели 25 години македонският народ търпи и чака, надявайки се, че демократична и обединена, свободна Европа ще благоволи най-сетне да бъде приет в европейското семейство.

През всичките тези 25 години всъщност Република Македония бе всеобхватно блокирана да бъде равноправна членка в НАТО и Европейския съюз. Тази политическа ситуация в страната на многогодишно очакване и напразни надежди създаде аномални условия, които избуяха и предизвикаха конфликти. Партийните лидери пък вместо сами да решават възникналите проблеми, допуснаха срамна за държавата и народа постъпка, предоставяйки външни лица да им казват какво да направят, за да се успокоят страстите им към властта. Но и договора, който подписаха, не спазиха. Така продължиха абсурдните и подли трикове, които преминаха във вандалщина и хулиганство.

Въпреки създадените срамни и подли трикове на хаос от вътрешни и външни врагове на държавата македонският народ триумфално и твърдо в своите масови протести заявява, че Македония е жива и тя ще продължи своя устрем към възход. Защото тя има храбри синове, които са готови да мрат за нея, за да бъде Македония жива и вечна!

И така ще бъде! Защото македонският народ има достойнство, има морална сила, бликаща с благородство и човеколюбие. И неслучайно македонският народ желае добросъседство със своите съседи. Но истинско! Взаимно зачитане на националните белези на страните. Появилите се конфликти отминават. Това е добре за Македония, а така също и за съседите, но и за свободна и обединена Европа. А за другото... Нека да помислят Гърция и България, и... останалите!

   НАРОДНА ВОЛЈА
“МАКЕДОНСКО МАЛЦИНСТВО НЯМА И НЕ МОЖЕ ДА ИМА“. ДОКОГА?!
Читај
„...НЕ МОЖЕХ ДА СИ ОБЯСНЯ ОМРАЗАТА ИМ КЪМ МЕН ЗАРАДИ ТОВА, ЧЕ СЪМ МАКЕДОНЕЦ“
Читај
ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ Е МАКЕДОНЕЦ И ЗА ТОА НЕМА ПАЗАРЕЊЕ
Читај
САМО ЕДНА Е ВО СВЕТОТ НА НАРОДИТЕ И ДРЖАВИТЕ – НАШАТА ДРЖАВА МАКЕДОНИЈА!
Читај
МАКЕДОНЦИТЕ ПРАЗНУВАХА 116 ГОДИНИ ОТ ИЛИНДЕНСКАТА ЕПОПЕЯ
Читај


СКРЪБНА ВЕСТ

ИВАН ЛЮТОВ

На 05.03.2016 година след продължително и тежко боледуване почина Иван Атанасов Лютов.

Роден на 23.06.1937 година в село Самуилово, Петричко, Иван е един от най-известните македонци в селото. Още в началото на прехода той тръгва да търси истината за Македония и македонците и да се бори за нейното признаване. Отначало тръгва с ОМО „Илинден”. По-късно, след основаването но ОМО „Илинден”-ПИРИН се присъединява към нея и става неин член.

Макар че е преследван, дори е понесъл няколко бухалки по гърба при пътуването за Самуилова крепост и Роженския манастир, той търпи и продължава своя път за осъществяването на идеята.

Дълги години бе разпространител на в. „Народна воля”.

Поклон пред паметта му!
От Председателството и ЦС на ОМО „Илинден”-ПИРИН, от редколегията на в. „Народна воля” и секцията на партията в с. Самуилово
Гледай македонска МРТ!
on.net.mk/zulu-tv/mtv
ОМО ’Илинден’ - ПИРИН

Macedonian Human Rights Movement International

European Free Alliance

TJ-Hosting
НачалнаЗа насАрхивЗа врзакаЛинкове
© 2007-2019 Народна Волја - Всички права запазени.
This website is hosted and under development by: TJ-Hosting