Infinite Menus, Copyright 2006, OpenCube Inc. All Rights Reserved.
АМКЧП:

МАКЕДОНЦИТЕ ОД АВСТРАЛИЈА НЕ ПРЕСТАНУВААТ ДА ЛОБИРААТ ЗА ПРИЗНАВАЊЕ НА УСТАВНОТО ИМЕ

(Преземено од МИА)


Сенаторот Боб Кар, по втор пат се сретна со претставници на македонската заедница во Австралија. Лани на 16 ноември при посетата на Македонската православна заедница од Волонгонг „Свети Димитрија Солунски“, Кар изјави дека аргументите за признавање на уставното име се „силни и убедливи“ и дека „ве слушаме, ги разбираме аргументите, и ќе стигнеме до целта“.

Претставници на Австралиско-македонскиот комитет за човекови права се сретна и со Лук Симпкинс, федерален пратеник од опозициската Либерална партија. Делегацијата му се заблагодари на Симкинс, кој е и заменик претседавач на Парламентарната група за пријателство помеѓу Австралија и Република Македонија, за неговата поддршка на македонската заедница и воедно за неговиот отворен повик Австралија да ја признае Република Македонија под нејзиното официјалнтото име.

Австралиско-македонскиот комитет за човекови права соопшти дека ќе продолжи да лобира во австралиската влада за признавање на уставното име на Македонија и очекува дека ќе има и други средби со владини министри во најблиска инднина.

   НАРОДНА ВОЛЈА
С ТОДОРЖИВКОВСКИ ИНАТ СРЕЩУ ПРАВАТА НА ЧОВЕКА
Читај
КЪМ ВЪПРОСА ЗА НАРОДНОСТТА НА СТАРИТЕ МАКЕДОНЦИ
Читај
„...НЕ МОЖЕХ ДА СИ ОБЯСНЯ ОМРАЗАТА ИМ КЪМ МЕН ЗАРАДИ ТОВА, ЧЕ СЪМ МАКЕДОНЕЦ“
Читај
БУГАРИЈА НИ ГО УСЛОВУВА ДАТУМОТ СО МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК И МАЛЦИНСТВО
Читај
НЕСТИХВАЩ ВУЛКАН В БОРБАТА ЗА СВОБОДНА И НЕЗАВИСИМА МАКЕДОНИЯ
ЧитајКон читателите на вестникот

П О П Р А В К А

Во минатиот број на весникот во материјалот посветен на Националната конференција на ОМО „Илинден“ - ПИРИН е допуштена ненамерна грешка. Имено г-нот Александар Поповски, кој ја поздрави конференцијата е представник на Здружението на Македонците од Егејскиот дел на Македонија, а не нa Заедницата на Македонците од Егејскиот дел на Македонија. Им се извинуваме на г-нот Поповски и на читателите на весникот за ова ненамерна грешка.Our Name is Macedonia

ОМО ’Илинден’ - ПИРИН

Macedonian Human Rights Movement International

European Free Alliance

 
НачалнаЗа насАрхивЗа врзакаЛинкове
© 2007-2020 Народна Волја - Всички права запазени.
This website is hosted and under development by: TJ-Hosting