Infinite Menus, Copyright 2006, OpenCube Inc. All Rights Reserved.
Из дейността на ОМО „Илинден” - ПИРИН

СЪБОР ПО ПОВОД 108 ГОДИНИ ОТ УБИЙСТВОТО НА МАКЕДОНСКИЯ ВОЙВОДА АТАНАС ШАБАНОВ - ТЕШОВАЛИЯТА

Ангел Безев


На 2 юни т. г. в село Тешово в присъствието на 150 членове и симпатизанти на ОМО „Илинден” - ПИРИН се проведе традиционният вече събор, посветен на 108-годишнината от убийството на македонския войвода Атанас Шабанов-Тешовалията. Въпреки дъждовното време присъстваха членове на партията от Разлог, Банско, Баня, Гоце Делчев, Мосомище, Ново Лески, Копривлен и с.Тешово.

Програмата започна в 11 часа, като доклад за живота и делото на Атанас Тешовски прочете съпредседателят на ОМО „Илинден” - ПИРИН, Ангел Безев.

Цветя и венци в чест на войводата бяха положени от името на ЦС на партията, от общинското ръководство в гр.Разлог и от много членове на партията.

Програмата продължи с посещение на местната църква, където бяха запалени свещи в памет на войводата Атанас Тешовски и на паднали за свободата на Македония.

След това тържеството продължи в ресторант "Моторок" с много музика, песни и хора, на които се вееше знамето на ОМО „Илинден” - ПИРИН. На събора присъстваха и съпредседателят Иван Сингартийски, членовете на ЦС Христо Джупанов и Тодор Ушев. За доброто настроение се грижеха фолклорна група от гр.Разлог и зурнаджийска група от село Копривлен. В 16 ч. тържеството приключи.

   НАРОДНА ВОЛЈА
С ТОДОРЖИВКОВСКИ ИНАТ СРЕЩУ ПРАВАТА НА ЧОВЕКА
Читај
КЪМ ВЪПРОСА ЗА НАРОДНОСТТА НА СТАРИТЕ МАКЕДОНЦИ
Читај
„...НЕ МОЖЕХ ДА СИ ОБЯСНЯ ОМРАЗАТА ИМ КЪМ МЕН ЗАРАДИ ТОВА, ЧЕ СЪМ МАКЕДОНЕЦ“
Читај
БУГАРИЈА НИ ГО УСЛОВУВА ДАТУМОТ СО МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК И МАЛЦИНСТВО
Читај
НЕСТИХВАЩ ВУЛКАН В БОРБАТА ЗА СВОБОДНА И НЕЗАВИСИМА МАКЕДОНИЯ
ЧитајНа специална церемония Стойко Стойков

ОФИЦИАЛНО ПОЛУЧИ ТИТЛАТА “ДОКТОР НА ИСТОРИЧЕСКИТЕ НАУКИ”

На 12 юни т.г. в тържествената зала на ректората на университета „Св. Кирил и Методий” в Скопие зам-редакторът на вестник “Народна воля” Стойко Стойков на специална церемония получи докторската си диплома, с което вече съвсем официално получава титлата „Доктор на историческите науки”. Както “Народна воля” вече писа, Стойков защити докторантура на 17 януари тази година. На церемонията бяха номинирани 13 нови доктори на науките. Стойков бе представен от декана на Философския факултет - проф. д-р Горан Айдински, а дипломата му бе връчена от ректора на университета д-р Велимир Стойковски. На церемонията присъстваха членове на семейството и приятели.Както вече вестник “Народна воля” съобщи, подготвя се сборник с материали (документи и спомени) на македонци, пострадали по времето на комунизма. Ако решите да оставите в историята болката си от това, че сте били и сте македонци, обадете се на телефон 0887975531, за да научите как да бъдете включени в книгата. Тя вече се оформя. Побързайте!

От съставителя на сборника


Нова книгаИзлизе от печат дългоочакваното издание на спомените на известния анархист революционер и борец за освобождението на Македония Петър Манджуков -
“Предвестници на бурята”
Той е един от групата на легендарните „гемиджии“ - солунските атентатори, организирали най-големия на Балканите акт срещу символите на турския и европейския империализъм през пролетта на 1903 г. Манджуков е увлекателен разказвач, оставил безценни свидетелства за времето, културата, политиката, хората и техните борби.
Спомените си Манджуков пише между 1946 и 1959 година. По-късно той ги изпраща нелегално в Париж.
Книгата е с формат: 165 х 235 мм, с 603 страници и струва 15 лева.

За контакти: в-к. “Народна воля”, тел: (073) 88 63 36.


Our Name is Macedonia

ОМО ’Илинден’ - ПИРИН

Macedonian Human Rights Movement International

European Free Alliance

 
НачалнаЗа насАрхивЗа врзакаЛинкове
© 2007-2020 Народна Волја - Всички права запазени.
This website is hosted and under development by: TJ-Hosting