Infinite Menus, Copyright 2006, OpenCube Inc. All Rights Reserved.
НИЕ, МАКЕДОНЦИТЕ, СМЕ ЗА ПРАВИТЕЛСТВО, КОЕТО ДА ОСЪЩЕСТВИ ДОБРОСЪСЕДСТВО С РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЯ

ХАПЛИВИТЕ СВАДИ МЕЖДУ ПАРТИИТЕ ТРАВМАТИЗИРАТ БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ

ЯН ПИРИНСКИ


Свидетели сме на една жестока и продължителна конфронтация между българските партии. Тя идва отпреди управлението на Борисов и всъщност осъществи неговия политически крах. Прелива в кампанията за нови избори и атакува крехката победа на Коалиция за България, ДПС и партия „Атака”. Продължава присъствието си и при формирането на новото правителство на Пламен Орешарски.

И докога? Знае се, че тази злостна партийна разправия между отделните парти в страната има своя лайтмотив - алчен стремеж към завземането на властта. В действителност какво видяхме? Появи се партия, начело с нейния партиен лидер Бойко Борисов. Тя започна своята пропаганда, обвинявайки старата управляваща върхушка в измами, кражби, сключване на незаконни сделки за милиони, че е оставила ужким държавната хазна празна. Те тогава категорично заявяваха, че виновните ще бъдат съдени. Но, както знаем, нито един не бе осъден. Борисов и неговият пропаганден апарат уверяваха българските граждани, че ще им гарантират добър живот и благоденствие. Но какво се случи? Правителството на ГЕРБ унищожи дребния и среден бизнес. Нанесе големи поразии в много отрасли на стопанството в страната, прие недалновидна позиция към Република Македония. Народът осиротя до такава степен, че много хора посегнаха на живота си от отчаяние, виждайки, че нямат възможност да подсигурят прехрана на своите семейства. Народът се вдигна на бунтове, на протести, защото той бе жестоко излъган. Борисов бе принуден да напусне властта.

Както споменах и по-горе, на изборите спечели Коалиция за България, ДПС и партия „Атака”. Идвайки на власт, те също констатираха, че има злоупотреби, и заявиха, че виновните ще бъдат натикани в затворите. Да сме живи и здрави да видим доколко ще се осъществи това обещание.

Днес виждаме наежените противници да се замерват със закани, че ще продължат битката - едните да останат на власт и да докажат своята готовност да осъществят обещаното на народа, а другите – че скоро отново ще се върнат на власт. Борба безмилостна, борба жестока, но каква борба? Борба за докопване до властта!

Ние, македонците, като български граждани сме изключително загрижени кой ще управлява страната. Защото заедно с българския народ и ние, македонците, живеем в едно общество. Ако е добре, ще се радваме заедно, ако пък е зле, ще страдаме пак заедно. И още: ние искаме държавата да се управлява от личности, които имат европейски идеи и принципи, отърсили се от наслоените от миналото великобългарски илюзии. Личности, които имат демократичния морал и достойнството да приемат Република Македония като политическа и историческа реалност.

За нас, македонците, ще бъде от голямо значение новото правителство на Пламен Орешарски да осъществи истински добросъседски отношения с Република Македония. Ще го приветстваме спонтанно, от сърце. Време е двата народа да заживеят като добри приятели в общото европейското семейство. Нали това е повелята на времето!?

   НАРОДНА ВОЛЈА
С ТОДОРЖИВКОВСКИ ИНАТ СРЕЩУ ПРАВАТА НА ЧОВЕКА
Читај
КЪМ ВЪПРОСА ЗА НАРОДНОСТТА НА СТАРИТЕ МАКЕДОНЦИ
Читај
„...НЕ МОЖЕХ ДА СИ ОБЯСНЯ ОМРАЗАТА ИМ КЪМ МЕН ЗАРАДИ ТОВА, ЧЕ СЪМ МАКЕДОНЕЦ“
Читај
БУГАРИЈА НИ ГО УСЛОВУВА ДАТУМОТ СО МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК И МАЛЦИНСТВО
Читај
НЕСТИХВАЩ ВУЛКАН В БОРБАТА ЗА СВОБОДНА И НЕЗАВИСИМА МАКЕДОНИЯ
ЧитајНа специална церемония Стойко Стойков

ОФИЦИАЛНО ПОЛУЧИ ТИТЛАТА “ДОКТОР НА ИСТОРИЧЕСКИТЕ НАУКИ”

На 12 юни т.г. в тържествената зала на ректората на университета „Св. Кирил и Методий” в Скопие зам-редакторът на вестник “Народна воля” Стойко Стойков на специална церемония получи докторската си диплома, с което вече съвсем официално получава титлата „Доктор на историческите науки”. Както “Народна воля” вече писа, Стойков защити докторантура на 17 януари тази година. На церемонията бяха номинирани 13 нови доктори на науките. Стойков бе представен от декана на Философския факултет - проф. д-р Горан Айдински, а дипломата му бе връчена от ректора на университета д-р Велимир Стойковски. На церемонията присъстваха членове на семейството и приятели.Както вече вестник “Народна воля” съобщи, подготвя се сборник с материали (документи и спомени) на македонци, пострадали по времето на комунизма. Ако решите да оставите в историята болката си от това, че сте били и сте македонци, обадете се на телефон 0887975531, за да научите как да бъдете включени в книгата. Тя вече се оформя. Побързайте!

От съставителя на сборника


Нова книгаИзлизе от печат дългоочакваното издание на спомените на известния анархист революционер и борец за освобождението на Македония Петър Манджуков -
“Предвестници на бурята”
Той е един от групата на легендарните „гемиджии“ - солунските атентатори, организирали най-големия на Балканите акт срещу символите на турския и европейския империализъм през пролетта на 1903 г. Манджуков е увлекателен разказвач, оставил безценни свидетелства за времето, културата, политиката, хората и техните борби.
Спомените си Манджуков пише между 1946 и 1959 година. По-късно той ги изпраща нелегално в Париж.
Книгата е с формат: 165 х 235 мм, с 603 страници и струва 15 лева.

За контакти: в-к. “Народна воля”, тел: (073) 88 63 36.


Our Name is Macedonia

ОМО ’Илинден’ - ПИРИН

Macedonian Human Rights Movement International

European Free Alliance

 
НачалнаЗа насАрхивЗа врзакаЛинкове
© 2007-2020 Народна Волја - Всички права запазени.
This website is hosted and under development by: TJ-Hosting