Infinite Menus, Copyright 2006, OpenCube Inc. All Rights Reserved.
Из дейността на ОМО “Илинден” - ПИРИН

РАЗНООБРАЗНИ ПРОЯВИ НА МАКЕДОНЦИТЕ

Димитър Иванов


Гр. Гоце Делчев. На 4 май 2013 г. местни членове на ОМО “Илинден”-ПИРИН и членове от селата Копривлен, Ляски и Мосомище по повод 110 години от гибелта на апостола на Македония Гоце Делчев положиха цветя пред неговия паметник. Присъстваха също така съпредседателите Иван Сингартийски и Ангел Безев. Доклад за живота и делото на революционера прочете Иван Сингартийски. С едноминутно мълчание бе почетена паметта на Гоце Делчев, а така също и на наскоро починалия член на ЦС на ОМО „Илинден“ - ПИРИН Димитър Москов.

СЕЛО КОЛАРОВО. В ресторант „Чилик” на 4 май вечерта местните структури на ОМО „Илинден“ - ПИРИН в Петричко проведоха тържествена вечер, отбелязвайки 110-годишнината от убийството на Гоце Делчев и 101 години от гибелта на Пере Тошев. Присъстваха над 40 души от секциите в Петрич, Кромидово, Коларово, Струмешница, Яворница, Беласица и Самуилово. Доклад по случая прочете даскал Митко Петров от Самуилово. Присъстваше членът на Председателството на партията Крум Филатов.

На 19 май т. г. в местността Папаз чаир се проведе заседание на ЦС на ОМО „Илинден” - ПИРИН. Разгледани бяха някои от постъпилите в Комисията за промени в Устава предложения. Бе взето решение съборът в чест на Атанас Тешовалията да се проведе на 2 юни в село Тешово. Националната конференция на партията бе решено да се проведе на 9 юни. Обсъдени бяха честването на 110-годишнината на Илинденското въстание и въпроси от текущ характер.

На 19 май т. г. в местността Папаз чаир Централната контролно-ревизионна комисия на ПИРИН проведе заседание, на което бяха ревизирани и уточнени делегатските квоти за предстоящата Национална конференция и бе извършена ревизия на Централната каса на партията.

На 1 май т. г. на Шуменското плато секцията на ОМО „Илинден” - ПИРИН от Шумен организира поклон по повод 110 години от гибелта на титана на македонското освободително дело Гоце Делчев. Слово прочете А. Димитрова.

Настроението се поддържаще от виртуоза Иван Ганчев.

На хорото непрекъснато се вееше и червеното знаме със звездата от Кутлеш, за да напомня, че сме потомци на древните македонци. От буките гледаха портретите на Гоце и Яне.

От певците най-добре се представи Арангел Аргиров, а на хорото – дружината на Васко Аргиров – бивши танцьори, които със своя професионализъм допринесоха за още по-голямо настроение и бяха бурно аплодирани от всички.

Разиграна бе и традиционната томбола с много награди.

Участниците в събитието се разделиха с пожелание за нови срещи.

   НАРОДНА ВОЛЈА
КОЙ УНИЩОЖАВА ИСТОРИЧЕСКИТЕ ИСТИНИ? КОЙ ПРАВИ КОЩУНСТВО В БОЖИЯ ХРАМ?
Читај
КЪМ ВЪПРОСА ЗА НАРОДНОСТТА НА СТАРИТЕ МАКЕДОНЦИ
Читај
„...НЕ МОЖЕХ ДА СИ ОБЯСНЯ ОМРАЗАТА ИМ КЪМ МЕН ЗАРАДИ ТОВА, ЧЕ СЪМ МАКЕДОНЕЦ“
Читај
МЕМОРАНДУМОТ НА МАНУ, МПЦ-ОА И УКИМ ПОВИКУВА НА ОДБРАНА НА НАЦИОНАЛНИТЕ ИНТЕРЕСИ
Читај
СО БЛЕДСКИОТ ДОГОВОР БУГАРИЈА ПРИЗНАЛА МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК, НАРОД И МАКЕДОНЦИ, СЕ ШТО ДЕНЕСКА СПОРИ
Читај


IN MEMОRIAMДИМИТЪР МОСКОВ

На 01.05.2013 г. след краткотрайно боледуване в град Стамболийски почина Димитър Москов (роден през 1947 г.) - основател и активен деец на ОМО „Илинден” - ПИРИН. Димитър Москов бе член на ЦС на партията и като такъв се открояваше със своята активност, борбеност, инициативност и силен дух във всички мероприятия на ОМО „Илинден” - ПИРИН. Разпространяваше вестник „Народна воля”, „Македонски глас“ и македонска литература сред македонците в Пловдивско. Ранната му кончина е голяма загуба за неговото семейство, приятелите и за македонската кауза в България.
Отиде си един забележителен човек, патриот и приятел. Ние винаги ще помним неговите дела! Вечна му памет!

От Председателството и ЦС на ОМО „Илинден“-ПИРИН и редколегията на в. „Народна вола”


Our Name is Macedonia

ОМО ’Илинден’ - ПИРИН

Macedonian Human Rights Movement International

European Free Alliance

 
НачалнаЗа насАрхивЗа врзакаЛинкове
© 2007-2020 Народна Волја - Всички права запазени.
This website is hosted and under development by: TJ-Hosting