Infinite Menus, Copyright 2006, OpenCube Inc. All Rights Reserved.
Из дейността на ОМО “Илинден” - ПИРИН

РЕШЕНИЯ НА ЦЕНТРАЛНИЯ СЪВЕТ В СЕЛО МУСОМИЩЕ


На 7 април т. г. в с. Мусомище се проведе заседание на Централния съвет на ОМО „Илинден“-ПИРИН. Водеше съпредседателят Иван Сингартийски. Доклад за изминалата дейност изнесе съпредседателят Стойко Стойков. Той посвети внимание главно на серията инициативи, предприети от партията на международно ниво пред Парламентарната асамблея на Съвета на Европа и в Европейския парламент чрез Европейския свободен алианс.

Като втора точка бе дискутирана подготовката за Националната конференция на партията. Изяснени бяха редица въпроси. Бе упълномощена ЦКРК да извърши проверка на документацията и определи делегатските квоти съгласно постановленията на Устава и решенията на ЦС. Избрана бе работна тричленна група начело с Иван Сингартийски, която да работи за промени и допълнения на Устава на партията. Тя ще приема мнения от всички членове и секции до 15 май 2013 г., след което ще подготви предложенията за пред Националната конференция.

Точка трета бе посветена на Събора в Мелник.

Бяха разгледани и редица належащи въпроси и бяха взети съответни решения. Едно от най-важните между тях бе, че предстоящите избори ще бъдат бойкотирани поради това, че нито една от участващите партии не изразява подкрепа за македонското малцинство, напротив - повечето открито са изразявали антимакедонски позиции.

БОЙКОТ НА ИЗБОРИТЕ!


Поради отсъствие на партия, застъпваща се за правата и интересите на македонците в България, Централният съвет на ОМО “Илинден”-ПИРИН на своето заседание на 7 април 2013 г. прие като единствено възможно и адекватно решение бойкотирането на парламентарните избори на 12. V. т. г.

Констатираме със съжаление, че не само отсъстват партии, за които си заслужава да се гласува, на които да може да се има каквото и да е доверие, но освен това голяма част от участващите открито са поддържали и поддържат антидемократични, антималцинствени и антимакедонски позиции, на много от тях личат връзките с бившата тоталитарна власт и службите за сигурност или пък обвързаността с различни мафиотски и монополни формирования в страната. Да се гласува при такова положение би значело да се даде подкрепа на съществуващото вече 23 години статукво, да се подкрепи досегашният механизъм на обезправяне и организирано ограбване на населението в България.

Като независима от политическите схеми в страната гражданска демократична партия, на нас и до днес продължава да ни се отказва възможност не само за участие в изборите, но и в самия политически живот. В България на практика съществува политически монопол, който е основа и гарант за всички останали монополи – в медиите, в енергетиката и т.н.

Единствената почтена възможност за всеки един човек в сегашното положение, макар и нежелана, е бойкотирането на изборите. Да гласувате сега означава да се превърнете в съучастници в престъпленията на следващата управляваща гарнитура. Затова призоваваме всичките си членове и симпатизанти, всички честни хора в България, без разлика на тяхната народност, религия, социално положение, да не вземат участие в поредния политически маскарад и да бойкотират тези избори.

ЦС на ОМО „Илинден” - ПИРИН

   НАРОДНА ВОЛЈА
ГОДИШЕН ДОКЛАД ЗА ПОЛОЖЕНИЕТО НА МАКЕДОНСКОТО МАЛЦИНСТВО В БЪЛГАРИЯ
Читај
КЪМ ВЪПРОСА ЗА НАРОДНОСТТА НА СТАРИТЕ МАКЕДОНЦИ
Читај
„...НЕ МОЖЕХ ДА СИ ОБЯСНЯ ОМРАЗАТА ИМ КЪМ МЕН ЗАРАДИ ТОВА, ЧЕ СЪМ МАКЕДОНЕЦ“
Читај
СТИПЕНДИИ ЗА ВИСОКО ОБРАЗОВАНИЕ ВО Р МАКЕДОНИЈА
Читај
МАКЕДОНЦИТЕ ПРАЗНУВАХА 117 ГОДИНИ ОТ ИЛИНДЕНСКАТА ЕПОПЕЯ
Читај


110 години от героичната гибел на големия син на Македония Гоце Делчев
АПОСТОЛ НА МАКЕДОНСКАТА СВОБОДА
На 4 май 1903 година край село Баница в сражение с турския аскер загива Гоце Делчев - титанът на македонското националноосвободително движение. Той е човек, който заема най-свидно място в народните сърца. Животът му и до днес е символ на пълно себеотдаване, на най-висок патриотизъм, нравствена чистота и човеколюбие.

С неговата смърт Македония загубва най-активния си и непримирим ръководител и голям войвода, превърнал се в легенда. За Гоце македонският народ създаде много и много песни, чрез които му изгради вечен паметник в душите на македонските генерации, и той остана завинаги в историята на Македония.


Катерина Трайкова-Нурджиева

IN MEMОRIAMИВАН ГЕОРГИЕВ

На 28. ХI. 2012 година почина Иван Младенов Георгиев, роден на 15.Х. 1956 година в село Полена, Благоевградско. Един от първите членове на ОМО „Илинден” – ПИРИН в село Полена. Активно участва във всички мероприятия на партията.

Председателството на ОМО „Илинден” – ПИРИН и редколегията на в. „Народна воля” заедно с всички членове на партията и читателите на вестника споделят болката на близките на починалия по повод 6 месеца от смъртта му!

 
Македонска народна песна

АКО УМРАМ, ИЛ ЗАГИНАМ

Ако умрам ил загинам,
немој да ме жалите,
напијте се рујно вино,
скршите ги чашите.

Еј верни другари
песна запејте
мене спомнете.

Ако умрам ил загинам
поп немој да викате,
вие на гроб да ми дојте,
оро да заиграте.
Our Name is Macedonia

ОМО ’Илинден’ - ПИРИН

Macedonian Human Rights Movement International

European Free Alliance

 
НачалнаЗа насАрхивЗа врзакаЛинкове
© 2007-2020 Народна Волја - Всички права запазени.
This website is hosted and under development by: TJ-Hosting