Infinite Menus, Copyright 2006, OpenCube Inc. All Rights Reserved.
ДЪРЖАВИ, ПОДВЛАСТНИ НА ШОВИНИЗМА, НЯМАТ МЯСТО В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ

СИНДРОМЪТ ВЕЛИКА САНСТЕФАНСКА БЪЛГАРИЯ - ЗДРАВО ЗАКОДИРАН И В ПРЕМИЕРА МАРИН РАЙКОВ

ГЕОРГИ ХРИСТОВ


Свидетели сме на нова изключително поразителна брутална и нагла антимакедонска пропаганда в България. Фикцията за санстефанско величие измъчва жалките български националисти, които без капка свян и срам непрекъснато провокират световната и българската общественост с мегаломанските си изблици и с безцеремонното отричане и обсебване на всичко, което индивидуализира националната идентичност на македонския народ.

След неочакваното посещение на бившия премиер на Република България Бойко Борисов в Република Македония донякъде позатихнаха националистическите страсти. Очакваха се някакви надежди. Но по същото това време българските евродепутати продължиха да прокарват идеи и принципи дори напълно противоположни на Европейския съюз. Примери за тяхната активна дейност в българските медии има в изобилие. Но най-деен пропагандатор в популяризирането им е агенция „Фокус”, президент на която е българският фанатик, считащ себе си за експерт по много въпроси, Красимир Узунов. В тази агенция е поместено интервюто на евродепутата Андрей Ковачев от 08 април т. г.

В интервюто си той обяснява, че най-важна цел на всички български евродепутати е била да бъдат обединени да отстояват проблемни области в отношенията между България и Македония, които проблеми не трябва да влизат в Европейския съюз, а трябва преди членството на Македония да бъдат изчистени. И кои са те? Имало дискриминация на македонски граждани, които имали българска етническа принадлежност. За каква дискриминация бълнува този евродепутат, че имало в Македония? Когато Република Македония е образец в прилагането правата и свободите на гражданите в региона. Ако има там граждани, които се чувстват българи, то те могат да се регистрират свободно. Но в България е точно обратното. Дълги години България отказва да регистрира македонски партии и организации, макар многократно да е осъждана и глобявана от Европейския съд. Това какво говори? Смешно и глупаво тълкува този индивид новата, средновековната и старата история на Македония, определяйки ги като манипулиращи сегашната идентичност на една част от македонските граждани като македонци, базирайки се на тези фалшифицирани и манипулирани факти.

Продължавайки в същия дух, той говори за общо честване на събития и фигури от общата (според него)история с Македония. Споменава исторически личности и събития както от ХIХ и началото на ХХ век, така и от средните векове. С една дума накрая изводът е, че македонците са чисти българи. Същият господин се радвал, че тази политика вече не е само на българските евродепутати, но и на предишното българско правителство, а сега и на служебното. Накрая импулсивният великобългарски евродепутат, тълкувайки всичко по великобългарски, казва, че: „Но когато се държи на една идеология на македонизма, която не се базира на исторически факти, а просто на това, че искаш да аргументираш своята идентичност, език и култура на базата на тази идеология, то трудно можем да стигнем до европейското бъдеще на Република Македония.” Какъв безогледен цинизъм!

В интервюто си във „Фокус” от 09 април т. г. премиерът Райков на въпрос за общо честване на историята заявява:
„Вече ясно казах, че разглеждам тази съседна страна като сестринска република, с която споделяме общо минало и трябва да споделяме общо бъдеще. Паметниците на български исторически личности, които бяха издигнати в последно време, са най-убедителният аргумент, че трябва да честваме общата си история заедно.” (А ние казваме: гладна кокошка просо сънува!)

Ашколсун! Демек, Македония за вас е „съседна страна като сестринска република”, дори „приятелска държава”, с която споделяте общо минало?! Паметниците там са на български исторически личности, а това било аргумент за вас, че населението там е българско и трябва да се чества общата ни история заедно. Настоявате предложението ви да се утвърди, преди да дадете оценка, че е постигнато споразумение за добросъседство. Искате, казано простичко, македонците доброволно да се откажат от своята идентичност и приемат българщината. Е, от това по-хубаво българско желание, здраве му кажи! Супер халюцинации! Каква гнусна простащина и идиотизъм!

Жалки български шовинисти, вие искате да обсебвате Република Македония чрез вашето членство в Европейския съюз? Що за щуротии?! Приеха ви компромисно в европейската общност, а вие тръгнахте към Средновековието! Разберете веднъж и завинаги: Република Македония е исторически факт. Всеки, който иска да го промени, запалва фитила. Само един безумен ход и кървавата касапница на Балканите е непредвидима. Тогава?! Тогава признайте македонците в България и оставете Македония в Европа, където винаги е била!

   НАРОДНА ВОЛЈА
С ТОДОРЖИВКОВСКИ ИНАТ СРЕЩУ ПРАВАТА НА ЧОВЕКА
Читај
КЪМ ВЪПРОСА ЗА НАРОДНОСТТА НА СТАРИТЕ МАКЕДОНЦИ
Читај
„...НЕ МОЖЕХ ДА СИ ОБЯСНЯ ОМРАЗАТА ИМ КЪМ МЕН ЗАРАДИ ТОВА, ЧЕ СЪМ МАКЕДОНЕЦ“
Читај
БУГАРИЈА НИ ГО УСЛОВУВА ДАТУМОТ СО МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК И МАЛЦИНСТВО
Читај
НЕСТИХВАЩ ВУЛКАН В БОРБАТА ЗА СВОБОДНА И НЕЗАВИСИМА МАКЕДОНИЯ
Читај


110 години от героичната гибел на големия син на Македония Гоце Делчев
АПОСТОЛ НА МАКЕДОНСКАТА СВОБОДА
На 4 май 1903 година край село Баница в сражение с турския аскер загива Гоце Делчев - титанът на македонското националноосвободително движение. Той е човек, който заема най-свидно място в народните сърца. Животът му и до днес е символ на пълно себеотдаване, на най-висок патриотизъм, нравствена чистота и човеколюбие.

С неговата смърт Македония загубва най-активния си и непримирим ръководител и голям войвода, превърнал се в легенда. За Гоце македонският народ създаде много и много песни, чрез които му изгради вечен паметник в душите на македонските генерации, и той остана завинаги в историята на Македония.


Катерина Трайкова-Нурджиева

IN MEMОRIAMИВАН ГЕОРГИЕВ

На 28. ХI. 2012 година почина Иван Младенов Георгиев, роден на 15.Х. 1956 година в село Полена, Благоевградско. Един от първите членове на ОМО „Илинден” – ПИРИН в село Полена. Активно участва във всички мероприятия на партията.

Председателството на ОМО „Илинден” – ПИРИН и редколегията на в. „Народна воля” заедно с всички членове на партията и читателите на вестника споделят болката на близките на починалия по повод 6 месеца от смъртта му!

 
Македонска народна песна

АКО УМРАМ, ИЛ ЗАГИНАМ

Ако умрам ил загинам,
немој да ме жалите,
напијте се рујно вино,
скршите ги чашите.

Еј верни другари
песна запејте
мене спомнете.

Ако умрам ил загинам
поп немој да викате,
вие на гроб да ми дојте,
оро да заиграте.
Our Name is Macedonia

ОМО ’Илинден’ - ПИРИН

Macedonian Human Rights Movement International

European Free Alliance

 
НачалнаЗа насАрхивЗа врзакаЛинкове
© 2007-2020 Народна Волја - Всички права запазени.
This website is hosted and under development by: TJ-Hosting