Infinite Menus, Copyright 2006, OpenCube Inc. All Rights Reserved.
ГОСПОДА БЪЛГАРСКИ ДЪРЖАВНИЦИ И ПОЛИТИЦИ, РАЗБЕРЕТЕ, ЧЕ РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЯ ДНЕС Е ФАКТ!

ФИКЦИЯТА ЗА ВЕЛИКА САНСТЕФАНСКА ДЪРЖАВА ДОВЕДЕ ДО ГАФА НА БЪЛГАРИЯ - ЗАРАДИ МАКЕДОНИЯ!

ЯН ПИРИНСКИ


Когато националшовинистическите страсти в България избуяха достатъчно задоволително за днешните властимащи, те взеха бързо фатални решения и поставиха на Република Македония бруталните си „червени линии”. Те всъщност направиха така, че сами официално обявиха своята необуздана мегаломанска демонстрация, фиксирайки явно пред света мераците и аспирациите си към съседна страна.

В декемврийския брой (2012 г.) на „Народна воля” в статията си „Апогей на българския националшовинизъм” написах, че „България оповести чрез външния си министър, че ще формира „червени линии” в политиката си към съседите, но досега тя доказа, че това се отнася само за Република Македония, а може би така и ще остане. Целта е ясна!” Да, наистина така и стана, така и остана. България поне досега „червени линии” даде само на Република Македония. На други съседи едва ли ще предостави подобен нелеп държавен шедьовър! И това не е случайно. Защото от много, много години България внушава на населението си глупавата философия, че хората в Република Македония са с български корени и разбира се, следователно всичко там е българско.

През първата половина на месец декември м. г., когато в Брюксел се очакваше Република Македония да получи дата за преговори, България положи максимални усилия да й наложи вето, мотивирайки се, че Македония водила антибългарска политика и нарушавала добросъседските отношения. Тази лъжа стана срамен гаф за България, който днешните държавници и политици сами сътвориха с недалновидната си великобългарска политика към Република Македония. Разбирайки гафът си, за да задържат по- спокойна позиция в набезите си те изведнъж чрез външния си министър Н. Младенов бързо предложиха условия и идеи, които македонският министър Никола Попоски приветства, защото македонската държава вече на практика ги изпълнява с някои съседи. Въпросът е: защо преди не предложиха тези идеи, а чак след като България с чиста съвест заблуди Европейския съюз, че Република Македония провеждала антибългарска пропаганда и нарушавала добросъседските отношения? Защо? Отговорът е ясен! Те просто няма какво да очакват от Република Македония, защото не тя провежда недобросъседска политика, а това е България със своите всекидневни злостни и претенциозни националистически искания към Македония, с които явно желае да обсеби всичко, което характеризира националната идентичност на македонския народ.

Като се направи един бегъл преглед на изминалото време, откакто премиер на Република България е Бойко Борисов, и се отбележат неговите изказвания, дори личните му контакти (например с българската „героиня” Спаска Митрова, с назначаването на Божидар Димитров, този необуздан македономразец), за министър за българите извън страната, и още много други негови необмислени постъпки, веднага можем да констатираме, че такава политическа тактика няма бъдеще, за да се развиват добросъседски отношения между двете страни.

Направи ни силно впечатление и неговото изявление, че той ще постави въпроса пред Българската академия на науките, именно те – академиците, да направят специална концепция каква да бъде българската политика към Република Македония. Разбира се, тук става въпрос за концепция от БАН, но само и единствено за Република Македония, а не и за останалите съседи на България. И кой там ще може да подготви тази нужна на Борисов концепция? Кой? Това премиерът най-добре знае, но и ние. Ще я подготви великобългарският националшовинист Георги Марков. А с такъв документ от Марков предварително и със сигурност можем да предречем краха на всякакви разговори за добросъседство между Република България и Република Македония!

Има и друго. Ние от „Народна воля” неведнъж сме подчертавали, че българската наука много често е работила и работи за задоволяване на временни и националистически политически цели и следователно това вече не е наука, а наукоподобно явление, което в същността си е опасно. То служи за фалшификация на истината, води до написване на нови истории, удобни за момента на властимащите, и е в разрез с мира и добросъседството на Балканите. То деформира съзнанието на хората, затъпява ги и те престават да мислят и да разсъждават трезво. Такава „наука” дава възможност и да не се признава македонското малцинство в България. В днешно време това си е чисто престъпление, за което някога честните хора в България ще се срамуват, че са повярвали на някакви си проклети каналии!

Почти всички досегашни български държавници и политици винаги претендират и мечтаят за велика санстефанска България. Ето защо не е случаен фактът, че национален празник на Република България е именно 3 март. Но защо тези държавни дейци, болеещи за такава велика държава, която да граничи на три морета, специално и постоянно се нахвърлят само върху Република Македония? Нима не знаят, че за да изградят голяма и велика държава не може да се разчита само на Република Македония? Защо подло се отказват от най-големия дял на Македония - Егейския?

За нас, македонците, са пределно ясни причините, поради които българските държавни мъже си траят за този най-голям дял от територията на Македония. Знае се, че Гърция извърши нечуван геноцид над македонците в Егея. Безброй бяха избити, хиляди бяха изпъдени от родните им огнища. Къщите и всички имоти бяха присвоени след 1913 година, когато по силата на Букурещкия договор Гърция получи тази вековна македонска земя. Да, България знае всичко и въпреки това тя сключи договор с Гърция, като й помогна да извърши етническо прочистване и увековечи властта й над Егейска Македония, нещо, което нито една страна не би направила с територия на свой народ. Защо? Защото тя не е българска! Ако българските шовинисти са уверени, че територията и населението на Егейския дял на Македония са български, то трябваше на срещата си наскоро в Гърция българският премиер да постави въпроса пред гръцкия му колега да се договорят като държави, членки на Европейския съюз, като европейци, да се даде на това там население свободно да се декларира такова, каквото се чувствува. А вместо това най-вероятно, разбира се, като абсурдни мегаломани да са разговаряли как с общи усилия и действия да се спъва членството на Република Македония в Европейския съюз.

Гърция продължава с амбициозните си претенции да блокира пътя на Македония към Европейския съюз и НАТО и да я притиска да си смени името на държавата, защото те - гърците именно, всъщност са били македонци. Ами, като са македонци, защо не се наричат македонци, а гърци?

А България става жалка с твърденията и апетитите си към Република Македония, че тази земя и население са български.

Тази зверска алчност към Македония и в миналото, и днес само доказва, че тя е обградена с “хиени”, които я ръфат злобно, жадно и бясно! Докога!

Може би тук трябва да отбележа, че сега върховистите и националистите в България ги тресе неистов ужас, че ако Република Македония влезе в Европейския съюз, ще се срутят всички фалшификации, ще се сгромолясат много съдби и кариери, много животи ще се окажат напразно изживени, много „историци” и лакеи на Държавна сигурност ще останат без работа и без бъдеще. Има от какво и за какво да се страхуват виновните - като всички престъпници! Защото тяхното място отдавна е определено на гюбрето на историята!

Но нека да се знае от всички, че днес Република Македония съществува. Тя е факт. И нейното държавно име е Република Македония. Претенциите, които явно са насочени директно за отнемането на националната идентичност на македонския народ, са не само брутални и абсурдни, но те са и предвестници за нещо много жестоко и опасно за народите на Балканите. Да се надяваме, че благоразумието ще надделее и ще победи!

   НАРОДНА ВОЛЈА
“МАКЕДОНСКО МАЛЦИНСТВО”: ЕДНО ПЛАШИЛО ЗА ВЪТРЕШНОПОЛИТИЧЕСКИ НУЖДИ
Читај
КЪМ ВЪПРОСА ЗА НАРОДНОСТТА НА СТАРИТЕ МАКЕДОНЦИ
Читај
„...НЕ МОЖЕХ ДА СИ ОБЯСНЯ ОМРАЗАТА ИМ КЪМ МЕН ЗАРАДИ ТОВА, ЧЕ СЪМ МАКЕДОНЕЦ“
Читај
МАКЕДОНИЯ НЯМА ВЛАСТ НАД БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ С МАКЕДОНСКО САМОСЪЗНАНИЕ
Читај
В ЧЕСТ НА МАКЕДОНСКОТО (КРЕСНЕНСКО) ВЪСТАНИЕ
Читај


ПИТУ ГУЛИ (1865 - 1903)
ПИТУ ГУЛИ, легендарен војвода, деец на македонското револуционерно национално движење. По националност Влав. Роден во Крушево во 1865 год. Живеел во Софија. Како 17-годишно момче вклучен во националноослободителното дело на македонскиот народ. Во 1885 год. со својата чета поминал во Македонија. По разбивањето на четата заробен и испратен на робија, во Мала Азија, каде што во крепоста Дијарбекир одлежал осум години. По робијата се вратил во Крушево и се вклучил во активностите на ВМРО. Во една борба со аскерот (1902), како комита во четата на Тома Давидов е ранет. Префрлен на лекување во Бугарија. Во март 1903 год. со мала чета се вратил во Крушево. Благодарејки на неговата агитација Власите од западна Македонија, особено од Крушево, зедоа активно учество во ВМРО и во Движењето за ослободување на Македонија. Пред Илинден избран за член на Крушевскиот востанически комитет. Во Востанието командувал со голем одред во борбите за ослободување на Крушево. Извонредно храбар. Кога Турците презеле голем контранапад одбил да се повлече со главнината од градот. Со своите комити зазел позиција на Мечкин Камен, решен да го брани Крушево до последниот борец. Херојски загинал на 13 август 1903 год. на врвот Мечкин Камен, над неговото родно Крушево. Една од големите легенди на македонското националослободително движение, опеан од народот.
Питу Гули - речиси целото машко поколение од семејството Гули гине во борбите и против бугарските окупатори.

 
Епиграми

БОДЛИВ ЕТНОС

Можеш да се пишеш патагонец,
египтянин, руснак – какъвто щеш,
но не казвай, че си македонец –
не слагай в гащите си... таралеж!НАСИЛНИЦИ

От народа - хляба изтръгнаха,
от македонците - и езика!
И гордо към бъдното тръгнаха –
със престъпната си политика!ЗАКАНАТА НА ГАНЬО

Държавата решил е да прочисти
от рецидивисти, комунисти
мафиоти, крадци, другоцветни –
тъй, че в цяло Българско да светне!

Македонци, турци - все злодеи -
в лагери! Циганите - в бордеи!
Щом за своя идентитет се борят -
държавата му искат да съборят!АБСУРД

Възможно ли е
на Чака потомците
да бъдат гурите
на македонците?!ПРОБЛЕМЪТ НА ГАНЬО

В днешните потомци
все още е жив
на Аспаруховата орда
навика крадлив!ЛОГИЧЕН ВЪПРОС!

Какво могат да откраднат
потомците на световна
Империя
от потомците
на хунска орда -
е МИСТЕРИЯ!?
Въпросът е логичен -
отговорът – двустричен -
ни-що!БРАТСКИ ЖЕСТ

Дори когато Ганьо
е в агония -
пак подлага крак
на Македония!Златка Дамянова

 
Македонија пее

ДАЛИ ЗНАЕШ ЛИБЕ

Дали знаеш либе,
дали паметуваш,
кога бевме мило либе,
двајца на прошетка.(2)

Нели ми велеше,
нели се колнеше,
јас не љубам друго либе,
сами тебе душо.(2)

Земи си ножето,
разпарај срцето,
таму ќе си најдеш либе,
две срца вљубени.(2)

Ах, колку е жално,
ах, колку е мачно,
јас да те љубам либе,
а друг да те земи.(2)ДАФИНО ВИНО ЦРВЕНО

Дафино вино црвено,
момчето ти е заспало,
на кара-камен планина,
на сува рида без вода.

Ми поминали ајдуци,
гунчето му го украле,
ај, гунчето му го украле,
в меана му го продале.

В меана му го продале,
за бела луда ракија,
ај, за бела лута ракија,
за рујно вино црвено.

Ако му го зеле гунчето,
нека ми е живо момчето.
Ако му го зеле гунчето,
нека ми е живо момчето.
Our Name is Macedonia

ОМО ’Илинден’ - ПИРИН

Macedonian Human Rights Movement International

European Free Alliance

 
НачалнаЗа насАрхивЗа врзакаЛинкове
© 2007-2020 Народна Волја - Всички права запазени.
This website is hosted and under development by: TJ-Hosting