Infinite Menus, Copyright 2006, OpenCube Inc. All Rights Reserved.
Абсурди!

ОПИТ ЗА СКРИВАНЕ НА СЪЩНОСТТА НА БАЛКАНСКИТЕ ВОЙНИ

Бойко Tихов


В началото на октомври т. г. започна нова истерия – честването на годишнина на Балканските войни. Самото честване е необяснимо – войната е нещо противоестествено на човешката природа. Балканските войни са агресивни, завоевателни, а сега се прави опит да се скрие тяхната същност.

В броя си от 3. – 9. Х. 2012 г. вестник „Трета възраст” заделя много редове за събитията от 1912 – 1913 година. Разбира се, и сега не може да се мине без бившия министър на гафовете Божидар Димитров. Още на първа страница на вестника той заявява: „...През това време народът е подготвен, че трябва да направи всичко необходимо, за да помогне на своите братя, останали под турска власт... Затова народът проявява най-добрите си качества, включително и най-важното: готовност да умре за свободата на своите братя. Не за отечеството, защото то вече е свободно.”

Каква жертвоготовност, какво геройство, какво достойнство! Да, ама нещо не е ясно! Щом „отечеството... вече е свободно”, за какви „братя” се бият българите и сърбите, след като вече са си разделили отечеството на комшиите? А какви „братя” имат гърците, албанците, черногорците и някои други? Не стават ли много „братята”? Затова ли се стигна до „братското” разпарчосване на Македония и всеки лапна от нея колкото можа да заграби!?

А защо постоянно се говори „за национално обединение” (стр.22 на вестника), след като „отечеството... вече е свободно”? Самият Божидар Димитров по-нататък в интервюто казва: „След двете Балкански войни България печели днешна Благоевградска област, Смолянски окръг, Кърджалийски, части от Хасковски и Бургаски окръг.” С каква лекота откривателят на кокали и вампири заявява „печели”, сякаш става въпрос за печалба от тотото, а не за „печалба” от смъртта на над 155 000 човека, загинали в Балканските войни! Самият „историк” признава: „Да, има катастрофа по отношение на териториалните амбиции...” Е, за какви братя става въпрос, за каква свобода?! Май че е най-добре да не му се дава думата на този пишман „професор”!

А ако погледнем в по-широк план, правят впечатление едни от най-често повтаряните думи, че България през Балканската война първа в света е използвала авиацията за бойни цели. Бомбастични думи, а истината е далеч по-простичка: хвърляш гранати от самолета по главите на беззащитни деца, жени, старци – част от „братята”, които си тръгнал да освобождаваш. Каква свобода само! Небесна!

А защо ли българите, които за всичко се гордеят (а уж са християни!), не изтъкнаха своята гордост, когато самите англичани и американци използваха българското откритие към края на Втората световна война и със самолети разрушиха София, хвърлиха столичани в ужас и ги разгониха из провинцията?

Та такива ми ти работи. Живеем сред хора, които величаят войните, героизират изверги като Иван Михайлов, превръщат окупацията в освобождение. А къде са здравите, трезви български учени и патриоти да вземат нещата в свои ръце? Иначе ще се сбъдне народната мъдрост: докато умните се наумуват, лудите се налудуват. Ще чакаме ли това да стане? И докога ще се питаме: що е свобода и имат ли някои твари отечество?

И още: свободен ли е този, който отнема свободата на околните?

„Не за отечеството, защото то вече е свободно.” А за какво?!

   НАРОДНА ВОЛЈА
КОЙ УНИЩОЖАВА ИСТОРИЧЕСКИТЕ ИСТИНИ? КОЙ ПРАВИ КОЩУНСТВО В БОЖИЯ ХРАМ?
Читај
КЪМ ВЪПРОСА ЗА НАРОДНОСТТА НА СТАРИТЕ МАКЕДОНЦИ
Читај
„...НЕ МОЖЕХ ДА СИ ОБЯСНЯ ОМРАЗАТА ИМ КЪМ МЕН ЗАРАДИ ТОВА, ЧЕ СЪМ МАКЕДОНЕЦ“
Читај
МЕМОРАНДУМОТ НА МАНУ, МПЦ-ОА И УКИМ ПОВИКУВА НА ОДБРАНА НА НАЦИОНАЛНИТЕ ИНТЕРЕСИ
Читај
СО БЛЕДСКИОТ ДОГОВОР БУГАРИЈА ПРИЗНАЛА МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК, НАРОД И МАКЕДОНЦИ, СЕ ШТО ДЕНЕСКА СПОРИ
Читај

Македонија Пее

ТРГНАЛО МИ ЛУДО МЛАДО

Тргнало ми лудо младо
за Солунски пазар
и на моме проговара
рачај, порачувај.

Рачај, порачувај моме,
што да ти донесам,
срмено елече, моме,
или ѓерданче.

Купи лудо, купи младо,
што ти срце сака,
што ти срце сака лудо,
што го нема тука.СЕ СОБРАЛЕ КОМИТИТЕ

Се собрале комитите
Ќе ми одат суво поле
напред оди војводата
војводата Јордан Пиперка.

ќе ми фаЌат мете ризи
Ќе ми го чекат Алил Паша
што ја грабил руса Стојна
руса Стојна од мало црско.

Проговара војводата
да слеземе долу Брезово
да го венчаме Алил Паша
за невеста остра сабја.
Our Name is Macedonia

ОМО ’Илинден’ - ПИРИН

Macedonian Human Rights Movement International

European Free Alliance

 
НачалнаЗа насАрхивЗа врзакаЛинкове
© 2007-2020 Народна Волја - Всички права запазени.
This website is hosted and under development by: TJ-Hosting