Infinite Menus, Copyright 2006, OpenCube Inc. All Rights Reserved.
Мрачна страница от българската история

ИСТИНАТА ЗА ДЕПОРТИРАНЕТО НА МАКЕДОНСКИТЕ ЕВРЕИ

ГЕОРГИ ХРИСТОВ


Налудничавата антимакедонска кампания по повод филма „Трето полувреме” на македонския режисьор Дарко Митревски дълго заблуждаваше българския народ. Целта бе да се обвини Република Македония, че провежда враждебна политика против Република България. Но напразно! Българските манипулатори получиха заслужено опровержение и, разбира се, заслужена плесница за лъжите относно депортирането на македонските евреи в лагерите на смъртта.

На 5 октомври тази година Българският хелзинкски комитет организира тридневен форум в столичния хотел „Радисън” под наслов „Да опазим миналото си”. На тази конференция според програмата са участвали германският посланик Матиас Хъопнер, български и македонски учени, световни изследователи, представители на еврейски музеи и на еврейската общност в България, Македония и Гърция. На тази конференция е присъствал и основателят на американския Мемориален музей на Холокоста и автор на книгата на тема „Евреите в Македония по време на Втората световна война” Майкъл Беренбаум.

Но нека да запитаме: на премиерата на „Трето полувреме”, която се състоя в Битола, Република Македония, на 17 септември т. г., къде бяха българските журналисти? Видяха ли филма, за да кажат има ли нещо в него против българския народ? Защо бе тази злъчна врява против Македония в началото? Всъщност после нямало никакви реакции от българска страна! А режисьорът Дарко Митревски показва един куп документи, които доказват българската окупация на Македония, с цел да спре обвиненията от България, че филмът е антибългарски. Той заявява: „Казват, че съм поставил техни знамена до знамената от Третия Райх. Ето фотография от знамето на България, което стои до знамето на Третия Райх. Бях обвинен, че нямало явно стреляне по деца. Ето и списък на застреляните деца.” А да не говорим, че на безпочвените лъжи се хвана и българският премиер Бойко Борисов, който обвини Република Македония с достатъчни абсурди.

На конференцията в София еврейските представители и световни изследователи заявиха на дебат, че е добре това, че България е спасила 48 000 евреи от газовите камери, но сега трябва да признае, че е позволила убийството на над 11 000 евреи от териториите под неин контрол, за да се хвърли светлина върху тази мрачна страница от българската история.

Конференцията в София бе полезна за българския народ и поука за бъдещата политика на Република България към Република Македония. На нея категорично се доказа, че българското правителство, полицията и монархията от онова време имат отговорност за депортирането на македонските евреи. Всякакви обвинения и нападки към Македония от какъвто и да е характер от България вече губят всякаква достоверност!

   НАРОДНА ВОЛЈА
КОЙ УНИЩОЖАВА ИСТОРИЧЕСКИТЕ ИСТИНИ? КОЙ ПРАВИ КОЩУНСТВО В БОЖИЯ ХРАМ?
Читај
КЪМ ВЪПРОСА ЗА НАРОДНОСТТА НА СТАРИТЕ МАКЕДОНЦИ
Читај
„...НЕ МОЖЕХ ДА СИ ОБЯСНЯ ОМРАЗАТА ИМ КЪМ МЕН ЗАРАДИ ТОВА, ЧЕ СЪМ МАКЕДОНЕЦ“
Читај
МЕМОРАНДУМОТ НА МАНУ, МПЦ-ОА И УКИМ ПОВИКУВА НА ОДБРАНА НА НАЦИОНАЛНИТЕ ИНТЕРЕСИ
Читај
СО БЛЕДСКИОТ ДОГОВОР БУГАРИЈА ПРИЗНАЛА МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК, НАРОД И МАКЕДОНЦИ, СЕ ШТО ДЕНЕСКА СПОРИ
Читај

Македонија Пее

ТРГНАЛО МИ ЛУДО МЛАДО

Тргнало ми лудо младо
за Солунски пазар
и на моме проговара
рачај, порачувај.

Рачај, порачувај моме,
што да ти донесам,
срмено елече, моме,
или ѓерданче.

Купи лудо, купи младо,
што ти срце сака,
што ти срце сака лудо,
што го нема тука.СЕ СОБРАЛЕ КОМИТИТЕ

Се собрале комитите
Ќе ми одат суво поле
напред оди војводата
војводата Јордан Пиперка.

ќе ми фаЌат мете ризи
Ќе ми го чекат Алил Паша
што ја грабил руса Стојна
руса Стојна од мало црско.

Проговара војводата
да слеземе долу Брезово
да го венчаме Алил Паша
за невеста остра сабја.
Our Name is Macedonia

ОМО ’Илинден’ - ПИРИН

Macedonian Human Rights Movement International

European Free Alliance

 
НачалнаЗа насАрхивЗа врзакаЛинкове
© 2007-2020 Народна Волја - Всички права запазени.
This website is hosted and under development by: TJ-Hosting