Infinite Menus, Copyright 2006, OpenCube Inc. All Rights Reserved.
ДОКОГА С АТАВИЗЪМ И С НАГЛИ АСПИРАЦИИ КЪМ РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЯ?

О, ЖАЛКИ БЪЛГАРСКИ ШОВИНИСТИ - МИРАЖ Е САНСТЕФАНСКА БЪЛГАРИЯ!

ЯН ПИРИНСКИ


Изминаха вече доста години, откакто в България болшевишката диктатура рухна. Българският народ очакваше, че след настъпилата политическа промяна ще заживее в истинско демократично общество, с висок стандарт на живот, достойно и щастливо. Но това не се получи. Защото тази демокрация създаде и много негативи. Добре е, че България поне успя да стане членка на Европейския съюз. Ние, македонците, също се надявахме, че след членството на България в Евросъюза тя ще зачете и нашите права и свободи. Но уви, това не стана!

А защо тези очаквания не се осъществиха? Защо? Защото тази така наречена демокрация заедно с някои добри неща създаде и условия да се появят партии с ретроградни политически и национални наслоения. Излюпиха се нови изчадия върховистчета, духовни наследници на разбойника Ванче Михайлов, и други подобни, а след това и партията „Атака” с шовинистически и дори нацистки изблици. Имаше в наличност и достатъчно наследници на Тодор Живков с твърда позиция, че македонците са българи. Така че те всички заработиха задружно да величаят фикс-идеята за санстефанска България. А напоследък им се притече на помощ и някакъв националистическо-демократичен хибрид! Дали конят му е вуйчо?!
През този период явни пропагандатори и аспиратори към Република Македония бяха и президентите Петър Стоянов - „романтичният”, и Георги Първанов. Достойно по този въпрос застана истинският демократ на България президентът Желю Желев, за което Република Македония му изказа своята благодарност по подобаващ начин. Една от основните причини за утвърдилата се национална доктрина в България, за стремежа към велика санстефанска България, е констатирана от българския пръв дипломиран невролог и психиатър, ерудиран лекар и учен д-р Никола Кръстников още преди един век. Ето какво казва той:
„...Благодарение на слабото социално съзнание на народа и интелигенцията, не е чудно, че в българския обществен живот изпъкваха начело на управлението хора, не само недоразвити, но даже душевно болни, нравствено тъпи, страдащи от морален идиотизъм или грандомания. Ние сме наблюдавали в нашия политически живот дейци, които биха могли да бъдат демонстрирани на лекции по психиатрия като случаи на типични психиатрични форми...”
Днес в обществения и в политическия живот на страната се наблюдава същата жалка ситуация. Години наред много държавници и политици в своите изказвания и действия потвърждават психическото си състояние на страдащи от грандомания, и то в много силна форма. Пресен е например случаят с безсрамните определения на големия националист Божидар Димитров, който заяви за своя народ, че е „шибан народ”. Примери има много, но основен за някои български политици и държавници си остава абсурдната заблуда да отричат националността, миналото, културата и идентичността на македонския народ. Една явна демонстрация, доказваща колко някои български държавници и политици са демократи с европейски манталитет и колко желаят добросъседство с Република Македония. Един очебиен и явен аргумент, от който всеки честен човек може да види и разбере кой създава омразата, кой я дори демонстрира. Македония ли има претенции към България или обратното?!
Ето защо не ни учудва сбирщината на 22 юни тази година в хотел „Радисън” в София, зала „Александър”, на група български фантасмагористи, „загрижени” (за кой?!!) да дискутират темата: „Накъде върви Република Македония?”, с което доказаха горе казаното от мене.
Ако групички от всички съседи започнат да дискутират пред народите си коя от страните накъде върви, какво ще се получи? Макар че най-голямо основание за това има именно Република Македония, и най-вече да запита Гърция и България, които са членки на Европейския съюз и НАТО, накъде са тръгнали с отричането ни! Може би с тези си мегаломански мераци стават още по-ревностни защитници на идеите и принципите на Европа за закрепването и усъвършенстването й, за да стане тя още по демократична, обединена и свободна?! Ужасно парадоксално, но факт!
Преди няколко години, когато се появи Илия Илиевски от Струмица, заявявайки в България, че е българин, но в Република Македония такива като него нямали права и свободи, българската антимакедонска пропаганда задейства с пълна пара. Но когато разбраха, че той нещо не е в час, млъкнаха. Спаска Митрова стана последната българска „патриотка” и „героиня”, която изключително помогна на някои български държавници и политици да покажат недалновидната си политика към Република Македония. Как е възможно министър-председателят Бойко Борисов да отправя закани към съседна страна поради това, че съдебните власти там са взели решение, което на него и подобни нему не им харесва? Как? Да се намесва в съдебните решения на друга държава само заради това, че някоя си е с придобито българско гражданство?! Това е наглост! Защото, ако съдът не е постъпил правилно, всеки има правото да обжалва присъдата. Работата е там, че в случая това е личен семеен въпрос, който трябва да се решава от съответните съдебни органи в самата държава. Но премиерът Борисов има друга цел и тя се ярко откроява. Съпругът на Спаска Митрова, който по националност не е македонец, а сърбин, в писмо до мен пише, че Спаска никога не е казвала в Република Македония, че се чувства българка. Но след като дошла в Благоевград да следва, сменила своята националност, разбира се, най-вероятно след специална обработка, и станала българка. Ставайки глашатай на българската антимакедонска пропаганда, тя започва дори активно да участва и в етнически прояви в страната срещу едно малцинство и излива помия върху Македония и нейните институции!
На 8 юни тази година на Балканската конференция в София, която бе организирана и проведена от България, премиерът Борисов отговори на въпроси, поставени му от македонските журналисти, за което писах в юлския брой на „Народна воля”. А на 22 юни пък се провежда дискусия на тема: „Накъде върви Република Македония?” Тези две държавни специални мероприятия се извършват последователно, откъдето се вижда здравата връзка на изказванията на министър-председателя със Спаска Митрова и с другите му изявления по адрес на Република Македония.
Но защо се организира и проведе тази среща, която бе определена специално като „експертно изслушване”? Ясно, това са специални експерти, специалисти, които отлично знаят как и какво може (ха, да не казваме принуди) да се направи, та Република Македония да признае, че населението, живеещо в тази страна, не е македонско, а абсолютно чисто автентично българско.
Взелите участие в посоченото „експертно изслушване” са познати великобългарски индивиди като Георги Марков, Божидар Димитров, Александър Йорданов, бивш посланик в Република Македония, Красимир Каракачанов, Евгени Кирилов, Станимир Илчев, Андрей Ковачев, Емил Митев, Андрей Пантев и др.
Ще се спра само на думите на (акад.?!) Георги Марков. Ето какво казва той: „Според мене - да си македонец по националност е една историческа диагноза. Те всеки ден сутрин като станат се гледат в огледалото и казват - аз съм македонец, аз съм македонец.” Уважаеми читатели, това е достатъчно, за да види всеки един човек що за академична глава носи на раменете си този български „голям” мислител. Такава глупост, такава простотия може да изкаже само и единствено „академик” като него. Може би той всяка сутрин, гледайки се в огледалото, си казва: „- Аз съм българин, аз съм българин”, и по себе си съди, че и други правят тези магарии. Да, биха го направили, но ако са „академици” или поне професори.
Това така наречено „експертно изслушване” още веднъж недвусмислено доказа кой създава говор и отношения на омраза между Република България и Република Македония и кой има претенции към съответната страна! Знае се, че Република Македония няма претенции към Егейския дял на Македония и съответно към Пиринския дял на Македония и това е конституционно утвърдено.Тогава?!...

Достатъчно глупаво е днес, в началото на двадесет и първи век, когато вече имаме създадена единна общност на Стария континент, на която членки са Гърция и България, те да продължават с мегаломанските си абсурди! Това говори доколко те са имали (и имат) право да са членове на тази общност! Който иска велика, необятна страна, нека с радост да я приеме - това е обединена, демократична и свободна Европа! Но за това е нужен акъл! И то съвременен!

   НАРОДНА ВОЛЈА
С ТОДОРЖИВКОВСКИ ИНАТ СРЕЩУ ПРАВАТА НА ЧОВЕКА
Читај
КЪМ ВЪПРОСА ЗА НАРОДНОСТТА НА СТАРИТЕ МАКЕДОНЦИ
Читај
„...НЕ МОЖЕХ ДА СИ ОБЯСНЯ ОМРАЗАТА ИМ КЪМ МЕН ЗАРАДИ ТОВА, ЧЕ СЪМ МАКЕДОНЕЦ“
Читај
БУГАРИЈА НИ ГО УСЛОВУВА ДАТУМОТ СО МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК И МАЛЦИНСТВО
Читај
НЕСТИХВАЩ ВУЛКАН В БОРБАТА ЗА СВОБОДНА И НЕЗАВИСИМА МАКЕДОНИЯ
Читај


109 години от величествената Илинденска епопея на свободолюбивия македонски народ

Македонија пее

А БРЕ МАКЕДОНЧЕ

А бре Македонче
каде се спремаш?
Борба те чека,
борба за слобода!
За Македонија,
за Македонија
земја поробена!
Моми накитени,
момци наредени
во борба влагаат,
в борба за слобода
Нека разберат
крвави фашисти:
македонско име
нема да загине!
Our Name is Macedonia

ОМО ’Илинден’ - ПИРИН

Macedonian Human Rights Movement International

European Free Alliance

 
НачалнаЗа насАрхивЗа врзакаЛинкове
© 2007-2020 Народна Волја - Всички права запазени.
This website is hosted and under development by: TJ-Hosting