Infinite Menus, Copyright 2006, OpenCube Inc. All Rights Reserved.
ДА ПРАЗНУВАМЕ С ВЯРА, ЧЕ ИДВАЩИТЕ ДНИ ЩЕ НИ ДОНЕСАТ РАДОСТ В ТРУДНИЯ НИ ПЪТ!

ДА БЪДЕ ЧЕСТИТА НОВАТА 2012 ГОДИНА!

НЕКА БЪДЕ МИРНА, ПЛОДОРОДНА И ЗДРАВА, ИЗПЪЛНЕНА С ПО-ДОБЪР ЖИВОТ И ДАНО ЧОВЕШКОТО ДОСТОЙНСТВО ДА СЕ ЦЕНИ ПО-ВИСОКО!


Мина още една година по пътя на времето и се сгуши в страниците на историята. Година, която носеше в себе си радост и печал, надежди и отчаяния, вярност и предателства, признания и разочарования. Година, шарена като самия живот.
Ако ние, македонците, живеещи в България, се обърнем назад, ще си спомним как през януари миналата година башибозуци конфискуваха нашия "Македонски глас" и до днес не е установено кои са били разбойниците, нахълтали в печатницата и в душите на хората. Ще си спомним за фалшификациите при преброяването: как при доброволно заявяване на етническата принадлежност резултатите се приеха за пълни и окончателни и разни амеби изпитаха неистова радост, че македонците сме намалели, без – горките! – да знаят колко е нашият брой! А как да не обърнем внимание и на Европейския съд по правата на човека, който издаде присъда, издържана във великобългарски дух, и издигна в култ икономическите и националистическите интереси на тъмни субекти?
Каканижат си нашите врагове и сами си вярват, като измислят лъжи, съчиняват нови истории и за себе си, и за други народи. Изпадат в ужас само като чуят нещо македонско, изпадат в безумие, щом почувстват своето безсилие. Каканижат си по телевизии, радиа, по вестници и списания. И си вярват! Не могат да проумеят с кухите си глави как така все още има живи македонци! Бог да им е на помощ!
Единството днес ни е необходимо повече от всякога. Осъзнато, необходимо, ползотворно! Не овчедушие, разбира се. Нека всеки си има собствено мнение за нещата, нека всеки крачи по своя път, но да се движим в една посока. Ако образно се изразим, нека върхът да е нашето признаване. А както се знае, към върха има много пътеки. Да поемем по тях. Ако някой се умори – да го подкрепим. Ако някой кривне встрани – да го поправим. Ако някой умишлено ни спъва, бави и отклонява – имаме в над 30 -вековната си история много примери как се постъпва с предатели!
Движението ни напред е невъзможно да бъде с шеметна скорост. Но важното е да се движим – макар бавно и тежко, но неотклонно. Като голям валяк. И да мачкаме всичко, което ни се изпречи на пътя – с воля и разум, с аргументи и факти, с убеденост и морална сила. И зад себе си да оставяме силескани лъжи, инсинуации, безверие, омраза, завист и злоба. Да си вършим работата с любов, за да срещаме и събуждаме любов.
Обречени са всички опити на тъмни елементи с черни души и змийски сърца да ни отрекат. Напротив – идва ново време, което ще отреди забрава на всички антимакедонци, на всички бездушници и кариеристи, които използват омразата си към нас за лично облагодетелстване, за спиране стремежа ни към мир и разбирателство между хората и държавите, за прогрес. Идва ново време, в което националисти, шовинисти и фашисти просто няма да има какво да правят и в което няма да има дори кътче за тях!
Науката е нашият съюзник. Опирайки се на нея, ще сразим всички опити да ни манипулират, да ни асимилират, да ни унищожат. Историческата наука е най-мощната бариера пред всички попълзновения към истински нашата, македонската история, към културата и фолклора ни. Истинската наука ще ни напомня за вражески окупации, за фашизма, когато загинаха хиляди македонски граждани в пещите на Треблинка, за комунизма, при който "няма и не може да има" македонци. Историята няма да ни позволи да забравим безбройните борци, отдали силите и живота си за свободна и независима Македония.
Цензурата, която ни съпътства, е жестока и всепроникваща. Това, че се подслушват телефоните ни, е беда, макар че не вършим нищо незаконно. Лошото е, когато цензурата се превърне в автоцензура и страхът за хляба, страхът от репресии вземе надмощие. И срещу това уродливо явление е нужно да водим борба и през новата година.
Израснахме през годините. Станахме по-смели. И по-силно започнахме да вярваме в нашата победа. Разбрахме, че ни са нужни търпение и всеотдаен труд, за да отворим очите на всички край нас. Нека си честитим Новата 2012 година и да поздравим всички честни хора по Земята. Да се надяваме, че с тяхната подкрепа по-леко ще вървим по мъчителния път за извоюване на нашето достойнство. И открито да кажем, че сме свободни хора, свободни македонци!

   НАРОДНА ВОЛЈА
С ТОДОРЖИВКОВСКИ ИНАТ СРЕЩУ ПРАВАТА НА ЧОВЕКА
Читај
КЪМ ВЪПРОСА ЗА НАРОДНОСТТА НА СТАРИТЕ МАКЕДОНЦИ
Читај
„...НЕ МОЖЕХ ДА СИ ОБЯСНЯ ОМРАЗАТА ИМ КЪМ МЕН ЗАРАДИ ТОВА, ЧЕ СЪМ МАКЕДОНЕЦ“
Читај
БУГАРИЈА НИ ГО УСЛОВУВА ДАТУМОТ СО МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК И МАЛЦИНСТВО
Читај
НЕСТИХВАЩ ВУЛКАН В БОРБАТА ЗА СВОБОДНА И НЕЗАВИСИМА МАКЕДОНИЯ
Читај

Побързайте

Историята на Македония

Все още има екземпляри от излязлото от печат второ преработено и допълнено издание на "Историята на Македония" от професор Георги Радулов. Книгата има общо 570 страници. Цена - 15 лева. Купете си я, преди да са се изчерпали и последните бройки!
Справки на тел.: 02/ 870 76 36.

Важно! Важно! Важно!

Македонија над се

На вниманието на читателите на в. Народна воля" предлагаме книгата "Македонија над се" от Стоян Георгиев (Томовичин).
Запознайте се с живота на един храбър син на Македония, устоял с чест високото си национално достойнство.
Който иска да я прочете, може да я намери в Интернет, стига да напише в Гугал "томовичин" или "tomovichin".

Поезия

ЧИСТИ СЪВЕТИ

Все така сте малобройни,
но осмисляте безкрая
и защото сте достойни
за градините на рая,
не просете милостиня
даже при живот в пустиня,
но макар и унизени,
не режете своите вени,
не че подлост и тирани
не превръзват чужди рани,
не че има цяла вечност
до всеобщата човечност
и не считайте за чудно,
че сте остров сред поквара,
а помнете, че е трудно
път през кал да се прокара.


ГЛАС ОТ СТРАСБУРГ

На софийските събратя,
гдето често ме нервират,
непременно ще изпратя
най-беззъбата бълхичка,
а пък там да се разбират
кой кога да гъделичка.


БОГАТА БЕДНОСТ

Вечно има олелия
от безкрайна беднотия,
няма само дефицити
на коварства и бандити.


ОЧАКВАНЕ

Хегемончо гроб ни копа,
както вчера - и сега,
но очакваме Европа
да ни каже Докога?!


НАГРАДИТЕ

Който истината казва,
с обезхлебност се наказва,
а най-хубавите залци
получават оплювалци.


МАКЕДОНСКИ СЕНАТОР

Защото при чужди жени не отиваш,
не лъжеш, не грабиш, дори не убиваш,
не вярвай в онази велика заблуда,
че може да бъдеш подминат от Юда.


ОКТОПОДИТЕ

Те са винаги потребни
и на хората безхлебни,
че в живот без октоподи
кой към пропаст ще ги води.


НОВАТА МАГИСТРАЛА

На поредното "Честито!"
тя отвръща дяволито: -
И по нови магистрали
се пътува към провали!


БЕДСТВИЕ

При неправди и неволи
всички истини са голи,
а когато се обличат,
на метреси ни приличат.


АЛЕКСАНДЪР МАКЕДОНСКИOur Name is Macedonia

ОМО ’Илинден’ - ПИРИН

Macedonian Human Rights Movement International

European Free Alliance

 
НачалнаЗа насАрхивЗа врзакаЛинкове
© 2007-2020 Народна Волја - Всички права запазени.
This website is hosted and under development by: TJ-Hosting