Infinite Menus, Copyright 2006, OpenCube Inc. All Rights Reserved.
ДА ПРАЗНУВАМЕ С ВЯРА, ЧЕ ИДВАЩИТЕ ДНИ ЩЕ НИ ДОНЕСАТ РАДОСТ В ТРУДНИЯ НИ ПЪТ!

ДА БЪДЕ ЧЕСТИТА НОВАТА 2012 ГОДИНА!

НЕКА БЪДЕ МИРНА, ПЛОДОРОДНА И ЗДРАВА, ИЗПЪЛНЕНА С ПО-ДОБЪР ЖИВОТ И ДАНО ЧОВЕШКОТО ДОСТОЙНСТВО ДА СЕ ЦЕНИ ПО-ВИСОКО!


Мина още една година по пътя на времето и се сгуши в страниците на историята. Година, която носеше в себе си радост и печал, надежди и отчаяния, вярност и предателства, признания и разочарования. Година, шарена като самия живот.
Ако ние, македонците, живеещи в България, се обърнем назад, ще си спомним как през януари миналата година башибозуци конфискуваха нашия "Македонски глас" и до днес не е установено кои са били разбойниците, нахълтали в печатницата и в душите на хората. Ще си спомним за фалшификациите при преброяването: как при доброволно заявяване на етническата принадлежност резултатите се приеха за пълни и окончателни и разни амеби изпитаха неистова радост, че македонците сме намалели, без – горките! – да знаят колко е нашият брой! А как да не обърнем внимание и на Европейския съд по правата на човека, който издаде присъда, издържана във великобългарски дух, и издигна в култ икономическите и националистическите интереси на тъмни субекти?
Каканижат си нашите врагове и сами си вярват, като измислят лъжи, съчиняват нови истории и за себе си, и за други народи. Изпадат в ужас само като чуят нещо македонско, изпадат в безумие, щом почувстват своето безсилие. Каканижат си по телевизии, радиа, по вестници и списания. И си вярват! Не могат да проумеят с кухите си глави как така все още има живи македонци! Бог да им е на помощ!
Единството днес ни е необходимо повече от всякога. Осъзнато, необходимо, ползотворно! Не овчедушие, разбира се. Нека всеки си има собствено мнение за нещата, нека всеки крачи по своя път, но да се движим в една посока. Ако образно се изразим, нека върхът да е нашето признаване. А както се знае, към върха има много пътеки. Да поемем по тях. Ако някой се умори – да го подкрепим. Ако някой кривне встрани – да го поправим. Ако някой умишлено ни спъва, бави и отклонява – имаме в над 30 -вековната си история много примери как се постъпва с предатели!
Движението ни напред е невъзможно да бъде с шеметна скорост. Но важното е да се движим – макар бавно и тежко, но неотклонно. Като голям валяк. И да мачкаме всичко, което ни се изпречи на пътя – с воля и разум, с аргументи и факти, с убеденост и морална сила. И зад себе си да оставяме силескани лъжи, инсинуации, безверие, омраза, завист и злоба. Да си вършим работата с любов, за да срещаме и събуждаме любов.
Обречени са всички опити на тъмни елементи с черни души и змийски сърца да ни отрекат. Напротив – идва ново време, което ще отреди забрава на всички антимакедонци, на всички бездушници и кариеристи, които използват омразата си към нас за лично облагодетелстване, за спиране стремежа ни към мир и разбирателство между хората и държавите, за прогрес. Идва ново време, в което националисти, шовинисти и фашисти просто няма да има какво да правят и в което няма да има дори кътче за тях!
Науката е нашият съюзник. Опирайки се на нея, ще сразим всички опити да ни манипулират, да ни асимилират, да ни унищожат. Историческата наука е най-мощната бариера пред всички попълзновения към истински нашата, македонската история, към културата и фолклора ни. Истинската наука ще ни напомня за вражески окупации, за фашизма, когато загинаха хиляди македонски граждани в пещите на Треблинка, за комунизма, при който "няма и не може да има" македонци. Историята няма да ни позволи да забравим безбройните борци, отдали силите и живота си за свободна и независима Македония.
Цензурата, която ни съпътства, е жестока и всепроникваща. Това, че се подслушват телефоните ни, е беда, макар че не вършим нищо незаконно. Лошото е, когато цензурата се превърне в автоцензура и страхът за хляба, страхът от репресии вземе надмощие. И срещу това уродливо явление е нужно да водим борба и през новата година.
Израснахме през годините. Станахме по-смели. И по-силно започнахме да вярваме в нашата победа. Разбрахме, че ни са нужни търпение и всеотдаен труд, за да отворим очите на всички край нас. Нека си честитим Новата 2012 година и да поздравим всички честни хора по Земята. Да се надяваме, че с тяхната подкрепа по-леко ще вървим по мъчителния път за извоюване на нашето достойнство. И открито да кажем, че сме свободни хора, свободни македонци!

   НАРОДНА ВОЛЈА
КОЙ УНИЩОЖАВА ИСТОРИЧЕСКИТЕ ИСТИНИ? КОЙ ПРАВИ КОЩУНСТВО В БОЖИЯ ХРАМ?
Читај
КЪМ ВЪПРОСА ЗА НАРОДНОСТТА НА СТАРИТЕ МАКЕДОНЦИ
Читај
„...НЕ МОЖЕХ ДА СИ ОБЯСНЯ ОМРАЗАТА ИМ КЪМ МЕН ЗАРАДИ ТОВА, ЧЕ СЪМ МАКЕДОНЕЦ“
Читај
МЕМОРАНДУМОТ НА МАНУ, МПЦ-ОА И УКИМ ПОВИКУВА НА ОДБРАНА НА НАЦИОНАЛНИТЕ ИНТЕРЕСИ
Читај
СО БЛЕДСКИОТ ДОГОВОР БУГАРИЈА ПРИЗНАЛА МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК, НАРОД И МАКЕДОНЦИ, СЕ ШТО ДЕНЕСКА СПОРИ
Читај

Побързайте

Историята на Македония

Все още има екземпляри от излязлото от печат второ преработено и допълнено издание на "Историята на Македония" от професор Георги Радулов. Книгата има общо 570 страници. Цена - 15 лева. Купете си я, преди да са се изчерпали и последните бройки!
Справки на тел.: 02/ 870 76 36.

Важно! Важно! Важно!

Македонија над се

На вниманието на читателите на в. Народна воля" предлагаме книгата "Македонија над се" от Стоян Георгиев (Томовичин).
Запознайте се с живота на един храбър син на Македония, устоял с чест високото си национално достойнство.
Който иска да я прочете, може да я намери в Интернет, стига да напише в Гугал "томовичин" или "tomovichin".

Поезия

ЧИСТИ СЪВЕТИ

Все така сте малобройни,
но осмисляте безкрая
и защото сте достойни
за градините на рая,
не просете милостиня
даже при живот в пустиня,
но макар и унизени,
не режете своите вени,
не че подлост и тирани
не превръзват чужди рани,
не че има цяла вечност
до всеобщата човечност
и не считайте за чудно,
че сте остров сред поквара,
а помнете, че е трудно
път през кал да се прокара.


ГЛАС ОТ СТРАСБУРГ

На софийските събратя,
гдето често ме нервират,
непременно ще изпратя
най-беззъбата бълхичка,
а пък там да се разбират
кой кога да гъделичка.


БОГАТА БЕДНОСТ

Вечно има олелия
от безкрайна беднотия,
няма само дефицити
на коварства и бандити.


ОЧАКВАНЕ

Хегемончо гроб ни копа,
както вчера - и сега,
но очакваме Европа
да ни каже Докога?!


НАГРАДИТЕ

Който истината казва,
с обезхлебност се наказва,
а най-хубавите залци
получават оплювалци.


МАКЕДОНСКИ СЕНАТОР

Защото при чужди жени не отиваш,
не лъжеш, не грабиш, дори не убиваш,
не вярвай в онази велика заблуда,
че може да бъдеш подминат от Юда.


ОКТОПОДИТЕ

Те са винаги потребни
и на хората безхлебни,
че в живот без октоподи
кой към пропаст ще ги води.


НОВАТА МАГИСТРАЛА

На поредното "Честито!"
тя отвръща дяволито: -
И по нови магистрали
се пътува към провали!


БЕДСТВИЕ

При неправди и неволи
всички истини са голи,
а когато се обличат,
на метреси ни приличат.


АЛЕКСАНДЪР МАКЕДОНСКИOur Name is Macedonia

ОМО ’Илинден’ - ПИРИН

Macedonian Human Rights Movement International

European Free Alliance

 
НачалнаЗа насАрхивЗа врзакаЛинкове
© 2007-2020 Народна Волја - Всички права запазени.
This website is hosted and under development by: TJ-Hosting