Infinite Menus, Copyright 2006, OpenCube Inc. All Rights Reserved.
Анализ

ИЗЛЪГАНИТЕ ЗЛОБНИ КАМИЛЧЕТА И ЛЪЖАТА КАТО ПЕЧЕЛИВША ИНДУСТРИЯ

Петър Новоселски
(Продолжува од минатиот број)На това не му ли казваха цивилизованите хора всъщност самоопределение? Но както и да е.

Тук не ми е идеята да споря с подобно ниско ниво на аргументация и мислене на подамебно ниво. Затова няма нужда подробно да се припомня, че македонците не приемат българските внушения, защото имат жива история – бащите и дядовците им са живи и от тях те могат да разберат най-добре какви са се чувствали македонците преди 50, 60 и 70 години, могат да разберат имало ли е - нямало ли е масови убийства и затваряния заради българско съзнание и най-вече – какви са самите те. Когато дядо ти каже, че неговият дядо е бил македонец и че не си българин, цялата скъпа българска пропаганда умира. Вероятно именно защото българската пропаганда няма шанс в реалния свят, извън контролираните български медии, в които македонски историци не се канят, именно затова мисля, някои тук мечтаят да принудят някак си Македония да наложи със сила българския модел на манипулация – да не изрича исторически истини, да не нарича нещата с истинските им имена (например българска окупация) и да подмени учебниците си по история и – ех! - ако може Гърция да накара македонците да се откажат от името Македония и македонци. Гладно камилче плява сънува.

Единственият ефект на българската пропаганда остават жертвите й в България – излъганите камилчета.

Но злобата не може да приеме истината. Ех, ако можеха да се помирят тези излъгани люде с реалността, че македонска нация има, те биха схванали, че са лъгани и биха потърсили отговорност, биха издърпали златната ясла изпод муцуните на затлъстелите на нея патриотични ослици. Биха си подали ръка с македонците и далаверата на един куп мошеници в България би умряла. Вместо това те търсят начин как да се покрие една лъжа с друга. Да се присмиват на македонците, вместо да заплачат за това, че са направени на идиоти и ограбени от своите кумири в България.

И ето как виждаме разни учени и журналисти в България да се смеят за това, че в Македония някакви хора твърдят, че са разчели втория текст на Розетския камък и са го разтълкували чрез съвременен македонски. Смешно наистина. Но щеше и да е честно да се каже, че тези хора нито са историци, нито езиковеди, а някакви ентусиасти и че Македонската академия на науките и изкуствата излезе с разгромителен материал срещу този дилетантски опит чрез статия на академик Петре Илиевски. Но това, второто, се премълчава, нали иначе македонците няма да изглеждат смешни.

Чуваме как злорадо повтарят някаква реклама, пусната по трети (!) канал на почти фалирала държавна телевизия в Македония, в която се твърди, че имало раса македоноиди. Цитират се твърдения на някои драскачи, според които името на Венеция идвало от македонското племе венети. И въобще проявява се стремеж да се обявяват за официални и общомакедонски твърдения на най-различни чудаци, каквито има навсякъде.

Това е все едно македонците да паднат на българското ниво и да започнат да се смеят, колко са откачени българите, защото вярват, че преди 35 милиона години са дошли от Великата Мечка (съзвездието), че повечето народи на света са български, а на останалите българи са им били владетелите, че Исус е говорил на български език, че Мохамед имал майка българка от рода Дуло (от който е и Аспарух), а баща му бил жрец на Тангра (дотук цитираното е от книгата на Йоло Денев "Библия на българите"). Или пък, че българските шапки "колобарки" били носени от египетските фараони, българите са арийци (иранци), а календарът им е по-стар от шумерския. Последните твърдения идват от работещ в българската академия - Петър Добрев, чиито идиотщини не само се продават в книжарницата на БАН, но и се цитират като нещо сериозно от един куп български историци. И нещо не виждам българските академици да се противопоставят на подобни кретенизми. Е, добре, кой е по-смешният? Ако тръгнем по този път, май българските националисти по архиидиотизъм направо удрят в земята македонските си колеги и при това се вземат по-насериозно. Но подобно отношение би било подло и, както виждаме, не македонците са тези, които го практикуват. Но не смятам, че това явление в България е просто плод на липса на култура. То е нужда, нужда да се осмеят македонците и всичките им мнения, сред които и най-дразнещото - това, че са македонци, и че ги има като нация.

Виждаме колко се радват някои в България на това, че с всяко преброяване ни изкарват все по-малко – каква антиестествена радост. Нормалните хора биха се притеснили, но злобните камилчета могат само да цвилят от радост, тъй като тези данни облекчават раните, които им нанася истината, че македонска нация и македонци има.

Македония била музей на комунизма, въпият злобно други (де журналисти, де учени) - не била в състояние да се освободи от миналото си. И това се говори от държава, в която агентите на Държавна сигурност са си спокойно във властта, комунистическото минало постепенно се реабилитира, а се приписва на Македония, в която има действащ закон за лустрация и агентите на ДС се уволняват от обществени служби (а не се само огласяват, както е в България).

Виждаме как се оправдава агресорът Гърция и обвинява жертвата в случая – Македония. Гърция била в правото си да защитава историческата истина - една глупост, достойна за Нобелова награда, тъй като такова нещо въобще не влиза в правомощията на държавите и дори на практика е забранено, тъй като представлява намеса на политиката в науката. Историята е за историците, не за обикновено неграмотните политици. Ако на тях им недостигат аргументите – да подвиват опашки, а не да викат батковците си политици с аргументите на тупаниците да затварят устата на техните опоненти. Да не говорим, че едва ли българските националисти биха се съгласили с "истините", защитавани от гръцката държава, защото според гръцката истина никакви българи в Македония не е имало. Но срещу Македония тези злобни човечета са готови и с изнасилвача на баба си ортаци да станат. (И последното сравнение не е хич голословно – сред македономразците има и потомци на прогонени от Гърция хора, чиито предци са грабени, бити, изнасилвани, убивани, обиждани от прилагащите на дело гръцките исторически истини, от гръцката държава, бореща се и тогава, както и сега, в защита на съответната си историческа истина). Македония пък била виновна, видите ли, защото се опитвала да монополизира името Македония. А всъщност именно Гърция иска това – Македония никога не е възразявала, че Гърция е кръстила три свои провинции след 1990 г. с името Македония. Но кой се интересува от истината? Нали лъжа с лъжа се покрива. Нали Македония и македонците са криви, че са живи. Трябва да са криви и за всичко останало. Щом не искат да стават българи...

И в този истеричен присмех и злобни нападки изчезва разбирането – във всяко твърдение на Македония се търси да се открие нещо антибългарско или поне някакъв повод за подигравка. Половината българска преса се възмути, половината се смя заради твърдение, идващо от Македония, че в България имало 700 000 македонци. И така не им стигна умът да разберат, че става дума за македонци по произход, не по самосъзнание, така в заслепението си не можаха да се сетят, че именно техните антимакедонски герои, някои от които и министри станаха, дават още по-големи цифри за македонци в България – до два и три милиона. Но когато това се казва от български политици и историци – не е смешно или глупаво. Когато обаче това го кажат македонците (и както винаги много по-скромни в бройките), то това е провокация и повод да се посмеят на глупавите си съседи. Все по-често българският елит не разбира македонците, защото не слуша и не иска да ги чуе.

Докъде ли ще стигнат в злобата? Засега са стигнали дотам да се подиграват и да се радват на проблемите на Македония и македонците. Не пропускат да споменат колко бързо се множали албанците и колко били намалявали македонците (като ланския сняг, както злорадо се изрази в. "Труд"). Колко ли време ще им трябва, за да преминат към открито неприятелство? Това, което обаче не разбират злобните камилчета (а което пастирите им добре разбират, но не им пука), е, че по този начин не само че няма как да се изгради приятелство и доверие между Македония и България. Нещо повече: дори и някой да се чувства българин в Македония при подобно вандалско-просташко поведение той по-скоро би се отказал да бъде такъв.

Това, което със сигурност ще стане, е, че стъпка по стъпка ще се изгради стена на омразата. И един ден пак ще осъмнат удивени излъганите камилчета защо Македония е по-близка с всички освен с България. Защо се оказва, че културните връзки на Македония са по-силни с останалите балкански страни (както стана при смъртта на Тоше Проески, ако си спомняте, българите едва тогава разбраха, че съществува, докато той имаше хиляди фенове в повечето балкански държави). Злобата и присмехът биха могли и братя да направят чужди, колко му е от съседи да направят врагове. И единствените печеливши от това ще бъдат членовете на антимакедонския криминално-политически тръст в България. За тях мътната вода на омразата е тлъстият им рай.

   НАРОДНА ВОЛЈА
С ТОДОРЖИВКОВСКИ ИНАТ СРЕЩУ ПРАВАТА НА ЧОВЕКА
Читај
КЪМ ВЪПРОСА ЗА НАРОДНОСТТА НА СТАРИТЕ МАКЕДОНЦИ
Читај
„...НЕ МОЖЕХ ДА СИ ОБЯСНЯ ОМРАЗАТА ИМ КЪМ МЕН ЗАРАДИ ТОВА, ЧЕ СЪМ МАКЕДОНЕЦ“
Читај
БУГАРИЈА НИ ГО УСЛОВУВА ДАТУМОТ СО МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК И МАЛЦИНСТВО
Читај
НЕСТИХВАЩ ВУЛКАН В БОРБАТА ЗА СВОБОДНА И НЕЗАВИСИМА МАКЕДОНИЯ
Читај

Абонирайте се за вестник "Народна воля"
УВАЖАЕМИ ЧИТАТЕЛИ,
Започна абонирането за вестници и списания за 2012 година. Вестник "Народна волja" и през идната година ще има каталожен номер 2050.
Както и досега, "Народна волja" ще Ви информира по интересуващи Ви въпроси от най-различно естество в областта на теорията, историята, културата, изкуството.
На страниците на "Народна волja" ще намерят място Вашите писма, Вашите въпроси, Вашата поезия!


Абонирайте се за вестник "Народна воля"!
Сумата за абонация е минимална:
за три месеца - 1,20 лв.
за шест месеца - 2,40 лв.
за една година - 4,80 лв.

Абонирането ще става във всички пощенски станции в страната. Крайният срок е 15 декември! Ако срещнете някакви затруднения при абонирането, обърнете се към редакцията на "Народна волja" - телефон 073/886-336!
"Народна волja" ще се стреми винаги да бъде вярна на Гоцевите завети и да ги пресътвори в живота на днешния ден!
"Народна волja" ще Ви запознава редовно със свободолюбивите идеи на македонските интелектуалци!
"Народна волja" ще разкрива редовно демагогската националшовинистична политика на ванчемихайловистката ВМРО.

Краен срок за абониране - 15 декември 2011 г.!
За читателите ни в Република Македония цената на едногодишния абонамент е 10 евро. Известяваме тамошните желаещи за абонация, че могат да сторят това в редакцията на седмичника "Македонско сонце" в Скопие. Бъдещите абонати задължително трябва да представят точния си адрес.
Желаещите да получават вестника от Европа заплащат по 40 евро, а тези от САЩ, Канада и Австралия - по 50 USD.
Четете и разпространявайте вестник "Народна волja"! Вестникът на истината, вестникът на утрешния ден!

"Народна волja" - каталожен номер 2050!
Ограничения при абонирането няма!
Знайте: истински свободните хора четат вестник "Народна волja"!
Абонирайте се, за да не пропуснете нито една среща с любимия си вестник и през 2012 година!


Побързайте

Историята на Македония

Все още има екземпляри от излязлото от печат второ преработено и допълнено издание на "Историята на Македония" от професор Георги Радулов. Книгата има общо 570 страници. Цена - 15 лева. Купете си я, преди да са се изчерпали и последните бройки!
Справки на тел.: 02/ 870 76 36.

Важно! Важно! Важно!

Македонија над се

На вниманието на читателите на в. Народна воля" предлагаме книгата "Македонија над се" от Стоян Георгиев (Томовичин).
Запознайте се с живота на един храбър син на Македония, устоял с чест високото си национално достойнство.
Който иска да я прочете, може да я намери в Интернет, стига да напише в Гугал "томовичин" или "tomovichin".

Македонија пее

КАЖИ, МОМЕ, ВИСТИНАТА

Кажи, моме, вистината,
љубиш ли ме, мамиш ли ме,
ил' сос мен' се подиграваш
да ти мине времето.

Сношти мина покрај вази,
тебе, моме, не те видов,
срце ми се растрепери,
почна солзи да ронам.

Сечи, моме, руси коси,
прави скала да се качам,
да ти видам бело лице
и рудото ти грло.

Ах, да можам да разберам
була ли си, ил' Гркиња,
ил' си, моме, Македонка,
та си толку убава.


ЛАЖИ, ЛАЖИ, ВЕРЕ

Лажи, лажи Вере,
лажи, кого лажиш,
само мене Вере,
немој да ме лажиш.

Јас си имам Вере,
леле, јас си имам,
јас си имам Вере,
до три болести.

Прва болест Вере,
леле, прва болест,
прва болест Вере -
струмички меани.

Втора болест Вере,
леле, втора болест,
втора болест Вере -
в туѓина ќе одам.

Трета болест Вере,
леле, трета болест,
трета болест Вере -
изгорев за тебе.
Our Name is Macedonia

ОМО ’Илинден’ - ПИРИН

Macedonian Human Rights Movement International

European Free Alliance

 
НачалнаЗа насАрхивЗа врзакаЛинкове
© 2007-2020 Народна Волја - Всички права запазени.
This website is hosted and under development by: TJ-Hosting