Infinite Menus, Copyright 2006, OpenCube Inc. All Rights Reserved.
ОМО “Илинден” - ПИРИН

ИЗ ДЕЙНОСТТА


ОТ 1 до 5 май се проведе традиционната екскурзия из Егейска и Вардарска Македония, организирана от структурите на ОМО “Илинден”-ПИРИН в гр. Гоце Делчев. Посетени бяха гробът на Гоце Делчев в Скопие, след това Охрид, където бе направен банкет, градовете Струга, Лерин и Костур, манастирите Метеори и остров Тасос. След посещение и на гр. Кавала екскурзиантите се прибраха по своите домове. Екскурзията се провежда ежегодно с нарастващ успех.

***

На 4 май 15 членове на ОМО “Илинден”-ПИРИН от селата Копривлен, Ляски и Мосомище начело със съпредседателите Ангел Безев и Иван Сингартийски положиха цветя пред Паметника на Гоце Делчев в едноимения град, почитайки така паметта на великия син на Македония.

***

На 13 май т. г. в гр. Петрич се състоя извънредно съвещание на Председателството на ОМО “Илинден”-ПИРИН, посветено на предстоящите избори и на други текущи въпроси.

***

На 31 май в с. Тешово, Гоцеделчевско, се състоя традиционният събор на ОМО “Илинден”-ПИРИН, посветен на войводата Атанас Тешовалията. Присъстваха хора от целия Пирински дял на Македония. Слово за героя прочете съпредседателят Ангел Безев.

***

През месец май т. г. най-сетне пристигна отговорът на българските власти по жалбите, които ОМО “Илинден”-ПИРИН заведе през 2007 г. и 2008 г. поради отказите партията да бъде регистрирана и забраната на събора в чест на Яне Сандански от страна на областния управител на Благоевград. ПИРИН изпрати своя отговор. След това ще започне гледането на делото по същество и с малко повече късмет до края на тази или началото на следващата година може да има решение на Европейския съд по правата на човека в Страсбург. Решение в полза на ПИРИН ще може да върне обратно в съда делото за регистрация на партията. Подробности четете в следващия брой. НВ

Врати се на претходната страница   Врати се горе