Infinite Menus, Copyright 2006, OpenCube Inc. All Rights Reserved.
Провокација на бугарските цариници

СКАНДАЛ!

(Преземено од МИМ)

Бугарските цариници блокираа 15 илјади ДВД на македонската партија во Грција “Виножито“. Царинската служба на граничниот премин Кулата, како што објави телевизија “Канал 5“, им признала на членовите на партијата дека нема проблем со документацијата, но дека согласно бугарските закони властите на соседната земја имаат право да го држат материјалите до десет дена.
Во информацијата се додава дека, “Виножито“ не сака да шпекулира за можни скриени мотиви и координација меѓу бугарските и грчките тајни служби и се надеваат дека се работи само за непознавање на европските правила.

Врати се на претходната страница   Врати се горе