Infinite Menus, Copyright 2006, OpenCube Inc. All Rights Reserved.
( )

, . . , : , . ? ? ? ? ! - ... . , . , .
, . ... . . , . . , , ... , .
༝ , , , : , ... . , .
, , 1901 , . , ... . . , , , .
() . , : , , , , , , .
.
1895-1912 , , , , . , 1902 : , - .
1905 . , , . . . .
, 1908 , , . , , , - -, . - .
. . , . . j . , , 22 1915 .
, . 1911 , , .
, ༝ : , , 弝 .
. . ( ) , 10 1913 , , . , , .
, 1944 , 1991 .
. . . , - , . , , , . .
1991 , , , . . - . , - , . -ē. . , , . . . , . . 1993 . -, , . , , . .
. , . . . . .
. , .

 
   НАРОДНА ВОЛЈА
“МАКЕДОНСКО МАЛЦИНСТВО НЯМА И НЕ МОЖЕ ДА ИМА“. ДОКОГА?!
Читај
„...НЕ МОЖЕХ ДА СИ ОБЯСНЯ ОМРАЗАТА ИМ КЪМ МЕН ЗАРАДИ ТОВА, ЧЕ СЪМ МАКЕДОНЕЦ“
Читај
ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ Е МАКЕДОНЕЦ И ЗА ТОА НЕМА ПАЗАРЕЊЕ
Читај
САМО ЕДНА Е ВО СВЕТОТ НА НАРОДИТЕ И ДРЖАВИТЕ – НАШАТА ДРЖАВА МАКЕДОНИЈА!
Читај
МАКЕДОНЦИТЕ ПРАЗНУВАХА 116 ГОДИНИ ОТ ИЛИНДЕНСКАТА ЕПОПЕЯ
Читај


Дарение
 
БЛАГОДАРНОСТ!

Нашите редовни читатели Ангел Спасов, Ангел Шапков и Ангел Андреев, живеещи в Съединените американски щати, направиха дарения на вестника от по 50 американски долара.
Редакцията на вестника благодари на спомоществователите за патриотичния жест и им пожелава здраве, щастие и дълголетие на тях и на семействата им.

Македонија пее
 
А БРЕ МАКЕДОНЧЕ
А бре Македонче
каде се спремаш?
Борба те чека,
борба за слобода!
за Македонија,
за Македонија
земја поробена!
Моми накитени,
момци наредени
во борба влаaаат,
в борба за слобода.
Нека разберат
крвави фашисти
македонско име
нема да заaине!

ТУЃИНО ЈАБАНО
Фолк хит 1993 г. Текст: Мате Грујовски
Пее: Група “Мераклии“


Сета моја младост бргу ми мина
во далечина
ама само во срце верно ја носам
мојата љубена.

Ајде сега моја мачна душо
развесели се
дека сега прв пат искрено љубам
да не излудам.

Рефрен:
Туѓино јабано
Што ми направи
од мојто прво верно либе
ти ме раздели.

Само таа знае колку ја љубам
без неа неможам
само колку ноќи бесони минав
тоа јас го знам

Ајде сега моја мачна душо
развесели се
дека сега прв пат искрено љубам
да не излудам.

Рефрен: ................


ОМО ’Илинден’ - ПИРИН

Macedonian Human Rights Movement International

European Free Alliance

TJ-Hosting
НачалнаЗа насАрхивЗа врзакаЛинкове
© 2007-2019 Народна Волја - Всички права запазени.
This website is hosted and under development by: TJ-Hosting