Infinite Menus, Copyright 2006, OpenCube Inc. All Rights Reserved.( . )

, . . . , 1970- , , , , .
, , - . , , , .
- . , , , , , - .
, . .
- , . , . , - .
, , , . , 1977 .
- , , , . , - . , , , , , 313 .
- , , . , , - , , , . , .

 
   НАРОДНА ВОЛЈА
“МАКЕДОНСКО МАЛЦИНСТВО НЯМА И НЕ МОЖЕ ДА ИМА“. ДОКОГА?!
Читај
„...НЕ МОЖЕХ ДА СИ ОБЯСНЯ ОМРАЗАТА ИМ КЪМ МЕН ЗАРАДИ ТОВА, ЧЕ СЪМ МАКЕДОНЕЦ“
Читај
ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ Е МАКЕДОНЕЦ И ЗА ТОА НЕМА ПАЗАРЕЊЕ
Читај
САМО ЕДНА Е ВО СВЕТОТ НА НАРОДИТЕ И ДРЖАВИТЕ – НАШАТА ДРЖАВА МАКЕДОНИЈА!
Читај
МАКЕДОНЦИТЕ ПРАЗНУВАХА 116 ГОДИНИ ОТ ИЛИНДЕНСКАТА ЕПОПЕЯ
Читај


На младински Евросонг во Холандија

МАКЕДОНИЈА НА ПЕТТО МЕСТО
Младински Евросонг
На Јуниорскиот Евросонг одржан на почетокот на декември минатата година победија претставниците на Белорусија. На второто место се пласираа претставниците на Ерменија, а третото место го освои Србија.
Македонија го освои петтото местo, а ја претставуваа Росица Кулакова и Димитар Стојменовски, кои настапија под редниот број 11, со песната „Динг Динг Донг“. На сцената заедно со нив настапија и Марија Зафировска како виолинистка, Никола Тренчевски како тапанар и Емилија Ланговска и Сара Маркоска како балерини.
На манифестацијата учествуваа 17 земји. Македонија на јуниорскиот Евросонг настапува по петти пат.

Македонија пее
 
МАКЕДОНИЈО, МАЈКО МИЛА
Македонијо, мајко мила,
ногу си страдала,
страдала си маченице
цели пет векој.
Ајде братја не спите,
од сон се разбудувајте,
доста ропство и тиранство,
појке не се трпит.
Кој шо носи машко срце,
македонско име
нек препашит остра сабја,
сите на оружје.
Ајде братја не спите,
од сон се разбудувајте,
доста ропство и тиранство,

МОМИЧЕНЦЕ МАЛО УБАВО
Момиченце мало убаво,
шчо ти је бело грлото
како на филџанот доното.
Филџанот је полн со ракија,
подај ми го да се напијам,
да пијам да се опијам
и на скутот да ти заспијам,
на аленото скудниче,
на шареното фустанче.

(Секој стих освен првиот се повторува по два пати)ОМО ’Илинден’ - ПИРИН

Macedonian Human Rights Movement International

European Free Alliance

TJ-Hosting
НачалнаЗа насАрхивЗа врзакаЛинкове
© 2007-2019 Народна Волја - Всички права запазени.
This website is hosted and under development by: TJ-Hosting