Infinite Menus, Copyright 2006, OpenCube Inc. All Rights Reserved.
!

ō


, ! , . . , , .
, , .
?
1. - .
2. ( ) .
3. 685 685 5 600 . , .
4. , .
5. . .
?
1. - .
2. .
3. ..
4. - .
5. .
, , , , .
. !
. , , !
, ! .

 
   НАРОДНА ВОЛЈА
“МАКЕДОНСКО МАЛЦИНСТВО НЯМА И НЕ МОЖЕ ДА ИМА“. ДОКОГА?!
Читај
„...НЕ МОЖЕХ ДА СИ ОБЯСНЯ ОМРАЗАТА ИМ КЪМ МЕН ЗАРАДИ ТОВА, ЧЕ СЪМ МАКЕДОНЕЦ“
Читај
ЗА ДЕБАТИТЕ, БЛАТОТО И ДОГМАТИТЕ
Читај
ГОЛОГАНОВ: НИЕ МАКЕДОНЦИТЕ НЕМАМЕ ТОЛКУ МАКА ОД ТУРЦИТЕ, КОЛКУ ОД ГРЦИТЕ, БУГАРИТЕ И СРБИТЕ
Читај
ОТБЕЛЯЗАН ДЕНЯТ НА ГЕНОЦИДА НАД МАКЕДОНСКОТО ДВИЖЕНИЕ
Читај


На младински Евросонг во Холандија

МАКЕДОНИЈА НА ПЕТТО МЕСТО
Младински Евросонг
На Јуниорскиот Евросонг одржан на почетокот на декември минатата година победија претставниците на Белорусија. На второто место се пласираа претставниците на Ерменија, а третото место го освои Србија.
Македонија го освои петтото местo, а ја претставуваа Росица Кулакова и Димитар Стојменовски, кои настапија под редниот број 11, со песната „Динг Динг Донг“. На сцената заедно со нив настапија и Марија Зафировска како виолинистка, Никола Тренчевски како тапанар и Емилија Ланговска и Сара Маркоска како балерини.
На манифестацијата учествуваа 17 земји. Македонија на јуниорскиот Евросонг настапува по петти пат.

Македонија пее
 
МАКЕДОНИЈО, МАЈКО МИЛА
Македонијо, мајко мила,
ногу си страдала,
страдала си маченице
цели пет векој.
Ајде братја не спите,
од сон се разбудувајте,
доста ропство и тиранство,
појке не се трпит.
Кој шо носи машко срце,
македонско име
нек препашит остра сабја,
сите на оружје.
Ајде братја не спите,
од сон се разбудувајте,
доста ропство и тиранство,

МОМИЧЕНЦЕ МАЛО УБАВО
Момиченце мало убаво,
шчо ти је бело грлото
како на филџанот доното.
Филџанот је полн со ракија,
подај ми го да се напијам,
да пијам да се опијам
и на скутот да ти заспијам,
на аленото скудниче,
на шареното фустанче.

(Секој стих освен првиот се повторува по два пати)ОМО ’Илинден’ - ПИРИН

Macedonian Human Rights Movement International

European Free Alliance

TJ-Hosting
НачалнаЗа насАрхивЗа врзакаЛинкове
© 2007-2019 Народна Волја - Всички права запазени.
This website is hosted and under development by: TJ-Hosting